Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To powinien się przejechać JTDA jak ktoś nie lubi diesla? :O
Mi takie coś nigdy się nie udało. A mam dość bogatą historię motoryzacyjną. Nawet w przypadku amerykańskich pojazdów, gdzie jest to bliższe realiów. Dopiero JTD mnie mile zaskoczył.Swoją drogą, moja po Warszawie pali nawet mniej niż podaje instrukcja, wg. której spalanie w mieście to bodaj 11,5, a u mnie tydzień w tydzień 9,5-10,5.![]()
5,2 i 4,8 godne pochwały a ja myślałem że poniżej 5,5 nieda rady, a jednak !!!!ale dla mnie nieosiagalne nie umiem tak spokojnie jezdzic !!!
To powinien się przejechać JTD
Mi takie coś nigdy się nie udało. A mam dość bogatą historię motoryzacyjną. Nawet w przypadku amerykańskich pojazdów, gdzie jest to bliższe realiów. Dopiero JTD mnie mile zaskoczył
Jeździłem. Kilkoma. Diesel jak diesel. Nie wiem, czym się różni od 2.0 TDI, jeździ się bardzo podobnie. I od razu uprzedzam oburzenie w narodzie - ja po prostu nie lubię charakterystyki tych silników i tyle. Ktoś lubi - na zdrowie. No offence.
I teraz pytanie - spalanie obliczane na podstawie własnych wyliczeń, czy tylko wskazań komputera, który potrafi bezczelnie kłamać?
Więc, według mnie, kilkuletnią A4 z silnikiem 2.0 TDI jeździ się względnie podobnie do 147 czy 156 z JTD (mówię tylko o charakterystyce pracy silnika). Jeden polubi, drugi nie..
Btw. mój ojciec zrobił blisko 100 tysięcy 2.0 TDI bez nawet najmniejszej oznaki awarii. Widać wyjątek potwierdzający regułę.![]()
to jest auto z bielska moge podjechac jak ktos chce
Na marginesie ( i nie czepiam się ale zawsze mnie to w oczy kole):
Wyjątek nie może potwierdzać reguły. To nie logiczne. Poprawne tłumaczenie to "Wyjątek sprawdza regułę w wypadkach niewyjątkowych "(Exceptio probat regulam in casibus non exceptis).
147 to fajne autko.. sam mam 1,9 JTD 115KM tylko 3d.. i jeśli sporo jeździsz to pomyśl o 1,6 105KM ..zamontujesz LPG i będzie taniej sporo niż na ON. Polecam czerwony kolor.. pieknie się prezentuje, często patrze jak żona gdzieś wyrusza.. i ciesze oczy wyglądem..![]()
Nawet tego bym nie oglądał jeśli alfa ma przełożone fotele na skórę a boczki są welurowe to przebieg został nieźle "uzgodniony". może się dowalam ale na rozsądek jak bym przekładał dla siebie tapicerkę to tylko kompletna (więc handlarz poszedł po kosztach a skoro to zrobił to fotele były w nie najlepszym stanie) ja mam u siebie ok 141 000 i fotele są ok wiec to auto musi mieć nalatane 250 000 lub więcej !!! pomyśl o kosztach naprawy takiego auta, kolejna sprawa na która zwróć uwagę przy oględzinach to kierownica i lewarek , bardzo szybko się przecierają (mam obszyte skórą) są to elementy które handlarze na szybko wymieniają do sprzedaży po taniościNowy dzień i nowe poszukiwaniaNa forum śląskim wrzuciłem w nocy 4 prośby o sprawdzenie. Dziś jedynie co mi wpadło w oko, to ta: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-pelna-wersja-skora-navi-C22798813.html ,o której obejrzenie też poprosiłem
Wybór jest tych aut trochę, obym tylko trafił na zadbany egzemplarz...
![]()
Nie grafitową generalnie proponowałem ci przejażdżkę mojąwiesz zawsze przed zakupem warto się przymierzyć do samochodu a poza tym mam od ją od nowości to co nieco już wiem
boczki w przedlifcie czesto sa welurowe a siedzenie w skorze
vanish: "Nawet tego bym nie oglądał jeśli alfa ma przełożone fotele na skórę a boczki są welurowe to przebieg został nieźle "uzgodniony". może się dowalam ale "