Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Jaki akumulator? Yuasa vs. Eiamm

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    akurat testy tego yuasa widziałem w porównaniu do innych bardziej popularnych aku na naszym i zachodnim rynku - wypadł blado, czytaj. "średnio", czyli tak sobie

Widziałeś tesy, możesz podać stronę z tymi testami. Będę bardzo wdzięczny

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

najpopularniejsze to te z adacu, można ich troche znaleźc w necie, były tez polskie nawet w AŚ, ale to chyba szukac w archiwum trzeba.

http://www.moll-batterien.pl/joomla/...d=87&Itemid=98
    najpopularniejszy jest ten, był nawet ostatnio na forum http://www.autocentrum.pl/testy/test...ych-adac-2007/
    http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Te...,a,178923.html
    Ostatnio edytowane przez majster ; 13-02-2012 o 19:19

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

ja kupiłem vartę silver 74ah (750). albo jest taka dobra albo maja z tych aku niezla prowizje bo byłem w paru punktach aby zasięgnąć opinii który aku wziąc i z dostępnych wszyscy jakby sie zmowili polecali mi przede wszystkim vartę jeśli chodzi o miasto. mam znajomego w serwisie renault i tam sprzedaja m.in centre i powiedział ze varta lepszy wybór a jak centra to tylko futura. a z polecanych to 1. varta silver 2.bosh s5 3.centra futura

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bercik
    Mieszka w
    Silesia
    Auto
    Alfa 147 1.6 105PS Distinctive "Grigio Platino"

Domyślnie

Polecam Centra Futura 53Ah 3 lata gwarancji dałem 230zł.
    pali od strzała w największe mrozy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barat
    Mieszka w
    Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
    Auto
    Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    jak centra to tylko futura.
    A w Poznaniu w centrum akumulatorów (chyba oficjalny centry, a Centra robiona w Poznaniu) Futury nie polecają Dopiero Centra Plus (a ta jest droższa niż Varta Silver)
    Podono sama w sobie Futura jest OK, ale nie jest tak "długowieczna", a tą 3 letnią gwarancję ciężko wyegzekwować, bo zawsze się znajdzie paragraf, by wymiana/naprawa się nie należała (podobno kombinują)
    @ Mój ALF

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    ja kupiłem vartę silver 74ah (750). albo jest taka dobra albo maja z tych aku niezla prowizje bo byłem w paru punktach aby zasięgnąć opinii który aku wziąc i z dostępnych wszyscy jakby sie zmowili polecali mi przede wszystkim vartę jeśli chodzi o miasto. mam znajomego w serwisie renault i tam sprzedaja m.in centre i powiedział ze varta lepszy wybór a jak centra to tylko futura. a z polecanych to 1. varta silver 2.bosh s5 3.centra futura
    Również jestem z Białegostoku, Możesz polecić sklep z aku i z dobrymi fachowcami. Te aku które podałem są blisko mego miejsca zamieszkania w dale jazdy boje sie bo mój aku marnie dyszy. Zalezy mi przede wszystkim na dobrym aku do jazdy na krótkim dystansie do pracy mam 5,5 km. więc dziennie jeżdżę ok 10 czy 15 km, czasami dłuższa podróż

yankes13
    Gość

Domyślnie

Witka. Ja mam taką JUASE w swojej Alfie.Poprzedni wlasciciel zakupil tuz przed sprzedaża ba stary padl.Pomyslalem sobie ze jakies azjatyckie gowno zakupil bo i tak mu juz nie zalezalo bo auto sprzedawal . Nawet przez kilka miesiecy jaja sobie robilem ze mam jakis chinski aku . Ale nadeszla zima ,nadeszly mrozy inni stali ,kabelki podlaczali ciagali sie na linkach ,do domu na noc aku zabierali a ja wsiadalem jechalem jade i pewnie bede jachal . JUasa jest montowana fabrycznie do wielu japonskich marek jako fabryczny aku.Polecam takze Centra Futura .Mialem w poprzednich dwóch wloskich autach i spisywaly sie niezawodnie

Prawda jest taka ze kazdy ci powie ze zejebiste jest to co sam ma w swoim aucie. .Pozdrawiam wszystkich Sea