No a co powiecie na to? Zakupiłem kabel...U mnie w jtd osiowanie nie działa.Przyjechał kolega z silnikiem benzynowym 2.0 i u niego bez problemu przebiegło osiowanie...A chciałem zrobic u siebie ze względu na uruchomienie domykania szyb...
No a co powiecie na to? Zakupiłem kabel...U mnie w jtd osiowanie nie działa.Przyjechał kolega z silnikiem benzynowym 2.0 i u niego bez problemu przebiegło osiowanie...A chciałem zrobic u siebie ze względu na uruchomienie domykania szyb...
Wiem że banalne pytanie ale czy w FES zmieniłeś wersję swojej 147 ?Bo może nie chce Ci się połączyć z programem przez to że masz zaznaczoną inną wersję 147 od Twojej ?
mam zaznaczona werjse taka jak posiadam
koledzy mam prozbe czy mogłby mi ktoś na pw przeslac pełna wersje multiscan lub fiatecuscan z góry dziekuje
Też mam coś nie tak, kabel według sprzedającego ma działać, rozebrałem go i jest inny od tego na foto w tym temacie więc nie odnajdę tego elementu do wylutowania.Całkiem inaczej zaprojektowana płytka z diodami świecącymi SMD. Nie mogę się połączyć z autem całkowicie.Mam i fes i mesa i nic.nie jestem za bardzo biegły w tych sprawach ale myślałem że sobie poradzę a tu kiszka .
u mnie wygląda to tak.
![]()
Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 15-02-2016 o 19:49
Ja widzę ten rezystor 121 po lewej stronie
Chociaż nie za dokładne to zdjęcie.
Wystukane z Galaxy S5 Neo
Ostatnio edytowane przez Koks ; 15-02-2016 o 20:16
Ja go też widziałem ale nie byłem pewny, nie jestem elektronikiem,Wyżej chyba wyczytałem że to jest tylko usprawnienie ale powinien się łączyć a u mnie nic.Wywala komunikat "sprawdź kabel " i coś tam jeszcze.Może program mam lewy z chomika.
A dobrze skonfigurowany?
BTW to jest przewodowy tak?
Przewodowy ,chyba dobrze co trzeba tam jeszcze ustawić ?
Port i prędkość.
Można też dać bodajże żeby sam wyszukał interfejs.
Ale przede wszystkim sterowniki muszą być zainstalowane bo inaczej nawet się port COM nie pojawi.