witam. mam problem z błędem P0238, turbo czyszczone, egr też, zaślepiony, czujnik doładowania również, wężyki między overboostem turbo i vacu wymienione. a błąd dalej wyrzuca.

wykres przy jeździe na trzecim biegu i wciśnięciu gazu w podłogę. przy drugiej próbie wywaliło błąd

wykres wykonany na postoju. widać, że ciśnienie zmierzone wyższe niż docelowe.

tutaj przy delikatnej jeździe na trzecim biegu. również ciśnienie wyższe niż docelowe.

a tu przy jeździe z kilkoma depnięciami i rozpędzaniem się samochodu.
plików w formacie .csv nie mogłem tutaj wstawić więc jak ktoś będzie miał czas i ochotę rzucić okiem to wyśle na priv albo na maila.
zastanawiam się czy wyregulowanie sztangi powinno załatwić sprawę czy to raczej wina overboost? ogólnie auto odpala i jeździ bardzo dobrze, poza tym błędem, który jest po prostu irytujący. dodam, że w skrajnych przypadkach ciśnienie doładowania wg FESa sięga 2900mBar, to w ogóle możliwe? Pozdrawiam.
Problem rozwiązany. Wymieniłem gruszkę bo stara była nie do ruszenia, wyregulowałem długość sztangi i teraz ciśnienie wymagane pokrywa się z ciśnieniem rzeczywistym, błędu na razie nie wyrzuca. Jeśli przez pół roku mi nie wyrzuci będę mógł ogłosić sukces.