Problem z tylnym lewym kołem ??

• Autor wątku Autor wątku pkokoszko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pkokoszko

Guest
Witam trochę jestem zaskoczony i nie wiem co mam robić otóż nie wiem co się mogło stać w zawieszeniu , otóż wysokość samochodu została bez zmian ale trochę przez to zaczęło mi auto znosić na lewo . Nie wiem czy jak podniosę samochód koło spadnie proszę o jakieś porady. ​

Załączniki

• IMAG0054.jpg
    IMAG0054.jpg
    73.2 KB · Wyświetleń: 167
Znosi w lewo, ale tył Ci zarzuca czy ogólnie jak puścisz kierownice to ściąga??

Zdjęcie jest słabej jakości ale wygląda jak by odgnił/wygiął się talerzyk (trzymający sprężynę) od amortyzatora.

Właśnie się tak nad tym zastanawiałem. Zobacze później w swojej jak to wygląda.

Ja mam 205/50/17 i mam około 1cm odstępu opony od talerzyka. Zapewne wygiął Ci się.

ja mam 215/40/17 i prawe koło jest od talerzyka może 3 cm a lewe właśnie od niedawna 1 milimetr . A co do poprzednich wypowiedzi to znosić całe auto mi zaczęło . Jadąc do kuzyna nic się nie działo ale jak wracałem na drugi dzień właśnie zaczęło mi właśnie trzeć oponkę na początku myślałem że to kamień albo kapeć ale zatrzymałem się patrze powietrze jest to o co kaman zaglądam bardziej a tu takie zdziwko . Pytałem się mechanika co to może być od razu stwierdził że to sprężyna pękła ale ona jest cała jak zaś pojechałem do sklepu mechanicznego by sprawdzić ceny sprężyn to powiedzieli mi że jak mam talerzyk nisko może być że poduszka . Ja sie nie znam na mechanice ale po prostu nie wiem co to może być i nie wiem jakie koszta tego wszystkiego będą

---------- Post added at 23:57 ---------- Previous post was at 23:56 ----------

znosi tył i ciągnie zarazem z przodkiem

Nie jestem pewien ale jeśli masz wybitą poduchę to będzie słychać takie głuche stukanie i raczej by nie ściągało całego samochodu. Jeśli Ci tak się obniżyło też bym stawiał na pękniętą sprężynę. I może być tak że ty wcale tego nie widzisz bo pękła u góry.
Niech ktoś jeszcze to skomentuje.

Znam przyczynę już Amortyzator poszedł przez to wygięło sprężynę wraz z kielichem

Amortyzatory
Powrót