Witam mam pytanie odnośnie naprawy tylnych zacisków. Mam już zestawy naprawcze tzn. te wszystkie uszczelki co tam są. Ale jak wygląda sprawa z rozebraniem tego? Jest problem? I na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam.
Witam mam pytanie odnośnie naprawy tylnych zacisków. Mam już zestawy naprawcze tzn. te wszystkie uszczelki co tam są. Ale jak wygląda sprawa z rozebraniem tego? Jest problem? I na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam.
Jeżeli kupiłeś kompletny zestaw do regeneracji i chcesz wszystko wymienić to pracy trochę jest. Do tego potrzebujesz specjalne kleszcze do segerów. Muszą być zagięte pod kątem 90 stopni i do tego długie na jakie 6 cm. Sa niezbędne do sciągnięcia zawleczki na dnie zacisku. Jeśli jej nie wyciągniesz Twoja regeneracja zakończy sie na wymianie uszczelki cylinderka i osłony bo do reszty nie dojdziesz bez wyjęcia mechanizmu hamulca ręcznego
o takie- http://www.narzedziowy.sklep.pl/inde...productId=1182
A całkowicie prostymi nie dojdę? Bo 190 zł za kleszcze![]()
za krótkie są. Spróbować możeszprzyflifować je itd. A te to tak na szybko znalazłem może znajdziesz gdzieś takie tylko w korzystniejszej cenie
ja też kombinowałem i powiem CI szczerze że bez porządnego sprzętu nie ma się co za to zabierać - zrobisz ale umęczysz się i musisz uważać zeby Twoje próby wyciągnięcia tego segera nie uszkodziły powierzchni zacisku tak co by później cylinderek sie nie zacinał .
Wiem wiem ale wydawać kasę a praktycznie będzie to raz użyte. Narazie wpadłem na genialny pomysł że przedłuże standardowe szczypce ale sam jestem ciekaw co mi z tego wyjdzie. Ten seger mocno tam siedzi? I rozumiem że jest zewnętrzny?
Mocno siedzi - trzeba mocno ścisnąć szczypce i Często ucieka bo otworki w segerze sa płytkie a szczypce wchodza tylko na szerokość segera bo od dołu jest juz ściana zacisku. Więc trzeba sie nakombinować zeby to dobrze chwycić i wyjąć. hmm i seger trzeba scisnąc więc tak chyba jest zewnętrzny![]()
Będę walczył z tym jutro więc zobaczymy jak to pójdzie a jakieś niespodzianki jeszcze mnie czekają jak uporam się z tym segerem?
nie tak to chyba nie![]()
To ok mam nadzieje że pójdzie jakoś. Wrazie czego podzielę się wrażeniami![]()
no obowiązkowo......