• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] Zamek maski pokrywy silnika

• Autor wątku Autor wątku pintos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pintos

Guest
Witam,

Mam mały problem z zamkiem klapy maski silnika, od jakiegoś czasu zauważyłem że po otworzeniu maski i okresowych oględzinach silniczka nie mogę zamknąć. Opuszczam do pewnego momentu i puszczam a klapa nie wskakuje jakby na swoje miejsce i za każdym razem trzeba dociskać ręcznie by załapało .

Miał ktoś z szanownych kolegów podobne przeżycia i wie co jest najczęściej przyczyną owego stanu ?

Jak znajdę czas to postaram sie pogrzebać i zrobić jakiś manual dla innych (foto mojego niesprawnego zamka i opis działającego), chyba że ktoś mnie już ubiegnie.

Najpierw spróbuj posmarować ten zamek jakimś smarem lub płynem w sprayu zobacz też czy maska leży prawidłowo tzn. czy nie jest przesunieta w lewa lub prawa strone poniewaz wtedy musisz sutawic na zawiasach maske i juz bedzie wskakiwac bez problemu do zamka.

Jak kupowalem kiedys 7-ke,w ksiazce serisowej byl wpis ze naprawiano wlasnie zamkniecie pokrywy silnika,jakas seria z 2001 wyszla wlasnie z wada zamka,mozesz sprawdzic w aso,jezeli tak by sie stalo ze twoja jest z tego okresu,musza naprawic za darmo.!!! :)

a może się też okazać że masz ją krzywo przykręconą i dlatego nie chce wskakiwać na swoje miejsce, czy auto nie było bite??

Pitus25 napisał:
a może się też okazać że masz ją krzywo przykręconą i dlatego nie chce wskakiwać na swoje miejsce, czy auto nie było bite??

Nie jest krzywo przykręcone, wszystko było ok, jakiś tydzień temu już po otwarciu nie chciało się zamykać.

Może to linka, którą się pociąga by otworzyć i coś tam nie odbija, nie wiem, w sobotę zerknę z prostymi narzędziami i może coś wykombinuje :-)

Amortyzatory
Powrót