Rura dolot IC,kwasowka polerowana

misiu7911

Nowy
Auto
156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling
witam,jak w temacie moge wykonac taka rurke(spawana)do 147 115 konnej(narazie taka wersja,beda chetni,dodam ze widac spawy ale wszystko wypolerowane na lustro i jest ok,prosze pisac na PW

niema chetnych,tak to wyglada,narazie do 115 konnej jakby co prosze pisac zamowienie na PW

Załączniki

• RURKA GORNA 156 16V 140KM.jpg
    RURKA GORNA 156 16V 140KM.jpg
    180.4 KB · Wyświetleń: 1,239
jaki koszt ? takiej zabawy do GT jtd 150 16v

Ja w styczniu lub lutym zamawiam dolną. Kupiłem u Ciebie górną i jestem zadowolony - choć jeden kąt łamania rury można by ciut zmienić ;)

przepraszam za moje pytanie ale chciałbym wiedzieć co dają takie rury z kwasówki poza tym że ładnie wyglądają i ich cena jest niższa niż oryginalnych gumowych ?

Nie przedziurawi Ci się jak rura gumowa

Wysłane z mojego HTC One S

robisz BiTurbo.
Dwie sprężarki jedna mniejsza druga większa. Jednak odpowiada na ładowaie z niskim posiomie obrotów do 2000 obr a druga od 2000. Oczywiście ma to być sterowane odpowiednim zaworem i wtedy nie ma turbo dziury.

Generalnie rury z nierdzewki maja tylko dwie zalety, nie pekaja...jak rury gumowe. i nie pęcznieja podczas wzrostu cisnienia.

poza tym same wady
-cena zakupu rur, plus złaczki silikonowe, plus porzadne zaciski
-zwiekszona ilosc połaczen na opaski skutkujaca wieszym prawdopodobienstwem rozszczelnienia
-podczas montazu FMIC klopot z montazem zderzaka
-nie zapobiegają turbo dziurze
-efekt placebo

w zasadzie rura z stali nierdzewnej nie jest konieczna na dolot, wystarczy zwykla czarna cienkoscienna, dlaczego??
z prostego powodu, z odmy przed turbo zawsze jest dostarczana niewielka ilosc oleju, wiec rury pomiedzy turbosprezarka a kol. ssącym nie skoroduja, z zewnatrz można je pomalowac, np proszkowo.

efekt turbo dziury mozna rozwiazac na dwa sposoby
-jezdzic tak aby obroty silnika nie spadały ponizej 1700,
-udac sie do tunera, który poprawi mape

pomijam kwestie dokladania drugiej turbosprezarki, ze wzgledu kosztów takiej przeróbki.

pzd.

najprosciej jest wygiąc zwykłą czarąa rure, aluminium ciezko się gnie, i jest drogie w spawaniu

pzd.

No Wy tu pitu pitu, a cena jak nie była znana tak nie jest...

przeciez jej tu nie napisze, pisz do niego PW

pzd.

Amortyzatory
Powrót