Gałka zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku grubys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubys

Guest
Jak można zobaczyć na zdjęciach, moja gałka jest trochę zmęczona i pytanie co można z tym zrobić ?
Jest jakiś sposób aby to odnowić ? Kupić nową ? (jeśli tak to gdzie, bo nigdzie nie widziałem), albo wymienić na inną, tylko tu też jest problem aby znaleźć taką aby pasowała, w końcu musi być ten grzybek do wstecznego...
DSC00894.jpgDSC00895.jpgDSC00896.jpg

pozdro

W 147 żony też już jest troszkę sfatygowana ale tragedii nie ma, chętnie się dowiem czy ktoś już próbował i z jakim rezultatem.

Ooo super, w takim razie muszę napisać do kolegi Belfera :cool:

pozdro

Miałem przyjemność skorzystać z usług Belfra - Polecam go jak najbardziej. Tanio i solidnie.

Ja zamówiłem wczoraj taki bajer:http://galki.pl/?menu=open&str=0&marka=ALFA%20ROMEO&model=147#typ_.
Powinna być w przyszłym tygodniu to mogę podzielić się wrażeniami i fotkami;)

A ten bajer mam u siebie:) nie powiem, wygląda solidnie, na początku nie mogłem się przyzwyczaić do tego podświetlenia ale koniec końcem wygląda fajnie zwłaszcza w nocy:) i jeśli chodzi o kolor podświetlenia ( u mnie czerwone ) praktycznie się nie różni. Także polecam:)

Ja skorzystałem z ASO ale trzeba przyznać tanio nie jest.

Ooo to może i ja bym sobie taką czerwoną sprawił, bo moja to już tragicznie wygląda. ;)

Ostatnia edycja:
kolega belfer galki obszywa bardzo dobrze, i wyglądają jak nowe, niestety długi czas oczekiwania, ale warto poczekać i nie drogo!

Obszycie, obszyciem, ale jeszcze zostaje kwestia tego kawałka metalu z numerami :)

Tym bodajże też się zajmuje ;)
Na dniach powinienem otrzymać swoją, więc wrzucę jakieś fotki.

pozdro

zajmuje się zajmuje

ja dostałem obszytą i z odnowionym "deklem"

Obszycie, obszyciem, ale jeszcze zostaje kwestia tego kawałka metalu z numerami :)

Przecież bocian podał link do tematów ze zdjęciami odnowionych gałek i tam jest opisane dokładnie, jak mogą być wykończone itd.

podał linki
napisał , że się Belfer zajmuje także odnowieniem "dekli"
ale widać niektórzy za szybko czytają
:-)

ciężko jest znaleźć gustowną gałkę z podnoszonym wstecznym. Sam szukam :/ z tego co się orientuję to MOMO robi ciekawe gałki, ale one chodzą po 300 zł jeżeli to Cie zadowala... ja też aktualnie rozglądam się za czymś nowym, bo moja też jest nieco zmęczona żywotem :P

a moja z podnoszonym R jest funkiel nówka -- Belfer robił
koszt ??
znikomy
w cenie nowa skóra i odnowiony dekiel

Oto gałeczka od wyżej wspomnianego kolegi ;) DSC00905.jpgDSC00903.jpgDSC00904.jpg
Wczoraj montowałem, wygląda i sprawuje się świetnie, polecam.

pozdro

Ale mimo wszystko, jak już nie chcę seryjnej gałki, jak już zmieniać to coś nieseryjnego- kto co lubi

Coś nieseryjnego być może w przyszłości, na razie żeby to ładnie wyglądało taka wystarczy, tym bardziej za takie pieniądze... ;)

pozdro

Amortyzatory
Powrót