Witam serdecznie mama alfę 147 1,9 jtd 2001r mam problem wycieka mi paliwo spod maski co mam robić co to może być nie mam zielonego pojęcia super jak by ktoś mi pomógł z góry barzdo dziękuje pozdrawiam
Witam serdecznie mama alfę 147 1,9 jtd 2001r mam problem wycieka mi paliwo spod maski co mam robić co to może być nie mam zielonego pojęcia super jak by ktoś mi pomógł z góry barzdo dziękuje pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 14-05-2012 o 16:04
na początku sprawdziłbym wężyki przelewowe, pompę, wtryskiwacze i wszystkie węże, rurki, doprowadzające paliwo.
racja bocian, tylko jak mi waliło przez wężyki przelewowe po otwarciu maski i depnięciu na gaz nieźle tryskało, prawie ślepy by zobaczył a jak nie to by poczuł.
Ale tak jak piszesz, dobrze by było żeby ktoś kumaty oblukał.
Jak ma założona osłonę silnika to nie zobaczy skąd cieknie, najlepiej niech napisze na podforum regionalnym żeby polecili dobrego speca od diesli i CR i będzie wiadomo o co lotto
zawstydziliście koleżankę Kasię i się nie odzywa...
witam ale mi glupio wstydkocham swoją alfunie ale jak rodowita wloszka bynajmniej moja ma fochy , wyciek sprawdziłam jest spod prawej strony od pasażera ( bynajmniej tak mi się wydaje )
może ktoś z was ma do polecenia dobrego mechanika we wrocławiu nie chce jej oddć do pierwszego lepszego mam juz nauczke pozdrawiam serdecznie
---------- Post added at 07:53 ---------- Previous post was at 07:45 ----------
słuchajcie jestem kobietą o powiem szczerze że bladego pjęcia nie mam. osłony na silnik nie mam wlazłam pod auto( prawie) wyciek jest bliżej prawej strony najwięcej się leje jak stoi na zapalonym silniku jak zgasze to przez chwile cieknie a potem przestaje super że ktos się odezwał też stawiałam na węże ale co ja mogę wiedziec tylę że alfunia pali jak smok z wyciekiem ale poza tym zachowuje się normalnie pozdrawiam wszystkich
---------- Post added at 07:56 ---------- Previous post was at 07:53 ----------
dzięki że pomogliście dzisiaj wdrapie się pod moją czarną bestie i posprawdzam wszystko poto żeby jakiś mechanik ciul nie zrobił mnie w bambukojak widzą blondynkę za kierownicą to strasznie kombinują pozdrawiam z waszą pomocą bedzie mi łatwiej
Mamy we wrocławiu kilku kolegów co mają pojęcie o tym czy o tamtym wejdz na forum regionalne i tam poszukaj pomocy![]()
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 15-05-2012 o 08:13