"Złodziejka"

• Autor wątku Autor wątku grubys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubys

Guest
Słuchajcie, mam kolejny problem :mad:
Byłem dzisiaj wymienić te oponki z przodu i wymieniłem tylko jedną...na pozostałych kołach znajduje się śruba zabezpieczająca a klucza do nich brak.
Kuźwa cały czas jakieś niespodzianki, co mogę teraz zrobić aby je wykręcić ? Można dorobić sam klucz pod te śruby czy pozostaje kombinować ?

pozdro

Pozostaje tyko kąbinować, do 4 śrub masz 1 nasadkę i nie kupisz takiej drugiej.Popatrz w aucie bo widzę że dopiero co nabyłeś może w schowku podłokietnik w zapasie popielniczkach wszystkich, przetrzep wszystko. Na ogól wystarczy wybić szybę żeby odkręcić 4 koła, nigdy nie wiadomo kiedy złapiesz kapcia a poprzedni właściciel nie sądzę by ryzykował.

Nie ma na pewno, samochód mam 2tyg więc zdążyłem już pozaglądać we wszelkie zakamarki, jest tylko klucz pod normalne śruby.

Dokładnie najpierw przeszukaj auto. Jeśli nie pomorze to spróbuj nabić nasadkę i odkręcić. Ja tak ostatnio odkręciłem zlodziejkę jak kolega przyjechał z londynu po wymianie kół a w warsztacie na jedno koło założyli mu złodziejkę ..... nie wiem z jakiego powodu...chyba zgubili nakrętkę i na szybko założyli coś zeby się nie zoerientował że zgubuli heh

Tak wyglądają DSC00902.jpg
Może akurat ktoś z was ma taki klucz :) to w ogóle byłoby ekstra

pozdro

EDIT: Dobra, na razie alarm odwołany, dzwoniłem do poprzedniego właściciela, mówi że ma i wyśle, także zobaczymy co będzie.
Tymczasem dzięki wszystkim za pomoc !

EDIT2: Nasadka doszła, oponkę można wymienić :) całe szczęście...

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót