Intercooler - schemat, zdjęcie

barti101

Nowy
Auto
147 JTDm '07
Posiada ktoś może schemat, albo zdjęcie intercoolera (jak siedzi w gnieździe). Miałem ze swoim mały problem i nie wiem czy właściwie mam zamontowany, bo jest przekrzywiony, a wydaję mi się, że powinien być prosto (prostopadle do podłoża). Trochę siedziałem na forum, miałem nadzieję że upoluję takie foto, ale niestety...

Jest delikatnie pod kątem. Zobacz sobie czy dolne bolce siedzą dobrze w tulejach gumowych.

a z GT też Cię interesuje? :) bo mogę mieć zdjęcia w piątek

Jak najbardziej, bodajże jest w tym samym miejscu, także może wiedziałbym coś więcej niż teraz :)

Odświeżę kotleta, zamierzam się do wyczyszczenia IC, lecz zanim za to się zabiorę może ktoś z posiadaczy 147 i JTD 8V orientuje się czy intercooler można wyjąć od dołu bez zdejmowania zderzaka? Pozdrawiam :)

Wiecie może czy w 147 FL jest wytarczajaco miejsca by sprawic sobie ic na front bez kombinacji z wycinaniem cos w zderzaku?

Można zmieścić bez problemu. W najgorszym wypadku bedzie problem z kratkami.
Chyba nawet mamy na magazynie taki zestaw orurowanie z nierdzewki pod FMIC oparty na rdzeniu 550x170x65.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Z jakim kosztem trzeba sie liczyć? Bedziesz może w czwartek na spocie?

Koszty z montażem itd to ok 1000zl jak przywieziesz swój intercooler.
Aktualnie właśnie set o którym mówiłem sie sprzedał. Ale wykonać kolejny to nie problem.

Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk

Omen, 1000 zł to koszty wszystkich materiałów razem z robocizną? Gdzie to robicie?

1000 strasznie duzo kup sobie ic z iveco za 400 -500 zl rury z nierdzewki 200 nie uwierze ze 300 robocizna bo tego nie jest duzo

no to sobie zrób na wymiar rurki sam i już o ile masz dostęp do spawarki i potrafisz to zrobić dobrze
bo jak nie to czeka cię zapewne kilka wizyt u spawacza celem poprawek , potem przymiarki na aucie , potem znowu do spawacza do poprawek itd itd aż w końcu wszystko się zgra na aucie :-)
no chyba że jakiś magik tak od razu zrobi rurki pasujące pod konkretne autko i intercooler

1000 strasznie duzo kup sobie ic z iveco za 400 -500 zl rury z nierdzewki 200 nie uwierze ze 300 robocizna bo tego nie jest duzo
łatwo się mówi dopóki samemu się tego nie robi.

U nas masz 2 rury a nie 15 kawałków i 30 złączyli silikonowych a potem zrób to sam.

1000zł to montaż, 2 rury polerowane, 3 złącza sylikonowe i kolanko. Montaż na śląsku dokładnie w Piekarach Śląskich. Możemy Ci zrobić FMIC z coolerem jedno lub dwustronnym to już Twój wybór.

Dzięki za info. Wezmę pod rozwagę i w razie czego się odezwę.

Pozdro

Amortyzatory
Powrót