Druga sonda lambda za katalizatorem.

• Autor wątku Autor wątku coperfild
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

coperfild

Guest
Witam autko to Alfa 147 1.6 TS 105KM (2004) , prawdopodobnie w miejscu sądy skorodowała rura
i jakiś fachowiec wstawił ten kawałek ale bez sądy , do tego wyciął gdzieś wtyczkę do niej.
Proszę o jakąś podpowiedz gdzie szukać tego złącza od sądy , z której strony silnika lub w której wiązce ,
dodam że z przodu przy obudowie rozrządu mam wpiętą pierwszą sondę i jest tam jeszcze
jedna wtyczka ale oryginalnie zaślepiona , wszystko przejrzałem nawet od spodu nic takiego nie widzę.

wtyczka od 2 sondy jest gdzieś koło wtrysków pod tą czarną plastikową osłoną na 2 śrubki przykręconą

---------- Post added at 13:29 ---------- Previous post was at 13:28 ----------

a przed 2 sondą to był katalizator kiedyś

tak katalizator został ktoś tylko wstawił to kolanko za katem
właśnie mam to rozkręcone i nic tam nie ma jest jedno wolne mocowanie taka blaszka ale żadnych wolnych wtyczek ani kabli

Wtyczka do drugiej sondy jest obok tej przed katem. Jedna ma kolor siwy a druga czarny. Są one obok siebie na widoku i idealnym dostępie.

właśnie podłączałem tam sondę ale na kompie cały czas tak jakby jej nie było z sondy mam 2 białe czyli grzałka +, masa szary i czarny ma być wpięty z żółtym ?
czy może źle podłączam .

właśnie też tak myślałem ,że połączę tak jak pierwszą kolorami ale tak nie jest wszystko już działa, dla kogoś kto by miał podobny problem to ma być tak : pierwsza sonda czarna wtyczka (żółty z czarnym-sygnał) (szary z białym - grzałka+)
(biały z białym - minus grzałki), druga sonda szara wtyczka i tutaj (żółty z białym - minus grzałki) (szary z białym - grzałka+),dodam jeszcze że grzałka ma stały plus po stacyjce a sterowana jest masom ze sterownika. Dzięki wszystkim za pomoc.

Amortyzatory
Powrót