4 bieg ciezko wchodzi ...

yoda6666

Nowy
Auto
jest Alfa 147 2.0 TS bylo Citroen Saxo VTS 1,6 16v 120 KM
Witam !
Dzis pocisnalem swojej belli na 3 biegu prawie do odciecia ... i po tym zabiegu 4 bieg zaczal mi ciezko wchodzic 1,2,3,5 wchodza elegancko tylko 4 ciezej . jaka moze byc tego przyczyna . przed tym pocisnieciem bylo wszystko ok . z gory dzieki za pomoc.

ja miałem podobnie, tylko nie pamiętem czy tak sie stało w trakcie normlanej jazdy czy własnie po takim depnięciu w gaz. tylko u mnie to było wogole dziwaczne, momentami 4 cięzko wchodziła, a najgorzej było z wyrzuceniem jej, trzeba było z całej siły pchać drażek, a czasami ustępowało troche, i tak w kóło kilka razy weszła w miare lekko a kilkka razy na siłe, tak jak by miała jakis kaprys.:/ mechanik stwierdził zę prawdopodobnie rozrypał się ten cały mechanizm pod drążkiem ale mówił zę robota bedzie droższa od tej części , wieć myśłe ze to zbytnio drogie nie jest, ale tak czy inaczej nie zmieniałem , bo z czasem awaria ustąpiła:p nie wiem czemu i jak, ale na tą chwile wszystko jest ok biegi wchodzą lekko, tak jak by samo sie naprawiło,

ja tych naszych "belli: nie rozumie kompletnie. wczoraj mialem problem dzisiaj sie naprawilo samo i 4 wchodzi jednym paluszkiem tak samo wychodzi ... . badz tu madry i pisz wiersze ...

Amortyzatory
Powrót