• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Przepalające się Żarówki Przód...

Mam mały problem z podświetleniem w bagażniku od wczoraj zniknęło żarówka sprawdzona a nawet wymieniona gdzie dalej szukać przyczyny ??
Nie mogę zmierzyć czy prąd dochodzi bo nie mam czym narazie
Szukać w bezpiecznikach tylko których ??

Przepraszam, jeśli moja propozycja będzie zbyt banalna, ale moze po prostu niechcący sobie lampkę wyłączyłeś przy wymianie żarówki? Ja podczas pierwszej wymiany żarówki w bagażniku nie wiedziałem, że lampkę można wyłączyć naciskając ją z boku (co nieświadomie zrobiłem) i włączyłem ją później całkiem przypadkiem, a też już myślałem że coś się popsuło ;)

A może dlatego, że długich się używa stosunkowo rzedko (porównując co postojówek albo mijania).
To zależy kto i zobacz długie włącza się i wyłącza bardzo często jednak problemu brak. Sam zreszto nie wiem. Narazie jestem w trakcie testów.

- - - Updated - - -

Przepraszam, jeśli moja propozycja będzie zbyt banalna
Kto wie. Każda propozycja mile widziana. Bez pomiarów V nic z tego. To tak jak szukać usterki od dupy strony.

Witam,
Też mam problem z notorycznie przepalonymi żarówkami. Próbowałem różnych firm, może ktoś ma sprawdzone jakieś żywotniejsze? Dzięki wielkie

Dość dobre są philipsy long life, ale może nie chodzi o żarówki, a elektryke w aucie. Może by trzeba napięcie sprawdzić??

U mnie się wyjaśniło, że napięcie było zbyt wysokie. Dzięki za odpowiedź, chociaż już od dawna temat ogarnięty ;)

Amortyzatory
Powrót