Za szybko migające kierunkowskazy na wyświetlaczu

Adrian90

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0 TS/Fiat Bravo 08r. 1.9 150KM Sport
Witam,

Mam problem z kierunkowskazami i światłami awaryjnymi.Otóż gdy skręcam w prawo czy w lewo to na komputerze sygnał miga za szybko a na zewnątrz jest wszystko ok, migają tak jak powinny.Miga szybciej tylko na wyświetlaczu.Wszystkie żarówki są sprawne i założone takie jak powinny być, nie żadne ledowe czy coś w tym rodzaju.Dodam że mam nowy akumulator i alternator również jest zrobiony.Czy ktoś miał podobny problem i udzieli mi pomocy?

Sprawdź styki na wszystkich lampach gdzie masz kierunkowskazy.. u mnie żarówki były ok.. nawet pare razy zmieniłem..a okazało się że mam przypalony cały plastik przy stykach i robił zwarcie które sprawiało że na zegarach migały szybciej jakby spalona żarówka któraś była..

Nic innego do głowy mi nie przychodzi :P

No niemasz wyjścia.. u mnie to była lewa tylnia.. ale u Ciebie to może być każda inna.. lub równie dobrze może się okazać że to nie to.. ale musisz coś zacząć sprawdzać :P jeśli chcesz to naprawić..

Poza tym sprawdzenie lamp wszystkich to jakaś godzina.. :P na bardzo dokładne sprawdzenie wręcz..

Właśnie sprawdziłem wszystkie kierunki i wszystko wygląda dobrze a niestety problem nie ustał.Jakieś inne propozycje?

No to następny w kolejności chyba przerywacz kierunków o ile coś takiego jest w 147 ;P bo tego niewiem.. w motorze mi ostatnio padł.. i wymieniałem to mi przyszło do głowy..

Może ktoś wie czy jest przerywacz w 147 czy jest to jakoś innaczej sterowane ?

Właśnie sprawdziłem wszystkie kierunki i wszystko wygląda dobrze a niestety problem nie ustał.Jakieś inne propozycje?

Ale to sprawdziles tylko styki w kierunkach? Ja mialem przypalony styk od swiatla mijania w prawej tylnej lampie, komputer swirowal i pokazywal "failury" roznych zarowek i czasami zdazalo sie to co Tobie - kierunki mrygaly szybciej na konsoli a na zewnatrz bylo ok - wyczyscilem ten styk i problemy zniknely.

Dziś problem się rozwiązał.Mój kolega który zna się na elektryce kazał mi jeszcze raz sprawdzić wszystkie żarówki i okazało się że żarówki kierunków w zderzaku zamiast 12v miały 24v...

u mnie za szybko migały kierunkowskazy na desce jak włączałem prawy kierunkowskaz lub awaryjne.
Pomógł zwykły reset kompa...alfa okazała się kolejną rzeczą dla której obowiązuje zasada 'every boot is good' :D

Witam mam ten sam problem co kolega alfa 147 tylko że dodatkowo miga mi światło wstecznego a znów po wrzuceniu wstecznego swieci mi prawy przedni kierunkowskaz i na wyświetlaczu miga szybciej a po zrzuceniu wstecznego to miga tak jak powinno może ktoś doradzi co to może być i jak to naprawić

Ostatnia edycja:
Miałem to samo. Winą okazała się tylna lampa, styki(stalowe piny) w tych białych kostkach się przepalają. Wystarczy nowa kostka z nowymi pinami i po kłopocie.
PS. Napiszcie jak pomogło.

Amortyzatory
Powrót