Montaż szpery Q2 do Alfy 147 GTA, Plug&play czy coś więcej potrzeba?

• Autor wątku Autor wątku ol3j
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

ol3j

Guest
Szpera zakupiona, motul FF 75w140 tez lezy, jutro mam zamiar zabrać się za wymianę mechanizmu róznicowego.

Mam teraz pytanie, czy potrzeba coś więcej, żebym nie stanął w połowie roboty i unieruchomie auto?

Ktoś wspominał o jakiś podkładkach, dystansach itp?
Poprosze osoby, które już to robily o poradę.

Matejko z AC zakladal do swojej GTA szpere Q2 wiec on moze Ci doradzic co i jak.

Potrzebujesz zestawu do zdystansowania (podkladki z ASO). Nie pamietam ile wynosza odleglosci zeby poprawnie to "ulozyc". Wymien tez lozyska i wszelakie uszczelki przy okazji.

co ty gadasz - jaki zestaw do zdystansowania? U mnie to plag&play było i nowe łożyska o oliwie już nie wspomnę.

dokładnie potrzebny jest jeszcze zestaw do zdystansowania całości.

btw. gdzie kupiłeś nową ?

Bo z tegoco wiem to bardzo cieżko ją zostać nowa w PL. Jest wręcz aktualnie nie możliwe.

kurcze, aż musze to sprawdzić ze swoim macherem.

Moze i se gadam :P O oleju nie wspominalem, bo to banalne.

Szpera zakupiona, motul FF 75w140 tez lezy, jutro mam zamiar zabrać się za wymianę mechanizmu róznicowego.

Mam teraz pytanie, czy potrzeba coś więcej, żebym nie stanął w połowie roboty i unieruchomie auto?

Ktoś wspominał o jakiś podkładkach, dystansach itp?
Poprosze osoby, które już to robily o poradę.

I jak wymiana? Możesz podać jakieś porady? Powoli sam szykuje się do założenia szpery tylko jak na razie to nie mogę jej zakupić...

Cześć. Czy ktoś kto montował q2 do Alfy, może mi potwierdzić, że Nr 1 na rysunku to jest właśnie Q2? Będę wdzięczny za info. Chcę ją zamontować do GTV 3.0.
q2 alfa.jpg

Amortyzatory
Powrót