Czujnik lub antenka od centralnego

L

lokaczbmw

Guest
Witam !
W którym miejscu znajduję się czujnik,czy antenka od centralnego,bo strasznie słabo mi działa.Zmieniłem baterię,ale nic to nie dało i centralny otwiera się i zamyka tylko wtedy,gdy przyłożę kluczyk do szyby.Czy miał już ktoś taki problem i go rozwiązał?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam!

Jak zdejmiesz osłonę Body Computera pod kierownicą to antenę od centralnego znajdziesz z lewej strony w okolicach bocznego nawiewu. U mnie to biały miedziany kabel jest.

A wiesz może kolego od czego może mi tak słabo działać ten pilot??

Kabel mógł się wysunąć z opasek i opaść między blachy tak nieszczęśliwie, że karoseria go ekranuje i to drastycznie obniża zasięg. Miałem tak w Seacie - rozbierałem słupek przedni i sobie kabel dla wygody (a raczej przez głupotę/pomroczność jasną ;) ) wsadziłem w słupek (żeby się nie pałętał) - zasięg miałem 20cm od auta... jak wyciągnąłem i położyłem po słupku to nagle było już wszystko ok.

Dziękuję kolego!
Jutro zobaczę jak to u mnie wygląda.
Pozdrawiam!

Byłem dzisiaj zobaczyć i nie znalazłem tam żadnego pojedynczego kabelka.Kolego redbad_1,czy ten kabelek u Ciebie wisi luźno i czy on jest goły,bez osłonki??

antena centralnego - p93.jpg-element P93 to antena centralnego/alarmu

Byłem dzisiaj po raz kolejny szukać tej antenki i niestety dalej jej nie znalazłem;( Czy mógłbyś kolego zrobić mi zdjęcie u siebie i wrzucić,żebym zobaczył jak ta antenka u Ciebie wygląda,bo patrząc na ten schemat,to ja mam chyba wszystko inaczej...

Postaram się w najbliższym czasie - jestem trochę zabiegany i nie bardzo mam kiedy aktualnie...

Amortyzatory
Powrót