Nadkole przednie

izych

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 147 1 .9 JTD 8 V 115 KM
Witam,
mam trochę popękane przednie nadkola i chcę kupić nowe . Znalazłem w internecie oferty z cenami od 24 do 60 zł , czy są miedzy nimi jakieś róznice , czy ktoś już mial z nimi do czynienia. Kupiłem kiedyś zamiennik do MB 170 CDI i nie bardzo pasował. Czy wybrać te droższe , czy tańsze.
Serdecznie pozdrawiam...

Kup używany oryginał (albo nowy), tylko taki będzie na pewno pasować.

ja kopiłem lewe nadkole za jakieś 30 pln z wysyłką i wszystko ładnie pasowało!!żadnego problemu z założeniem!!

Pozwólcie, że się podepnę, nie chodzi mi stricte o samo nadkole a konkretnie o to, czy poprzez jego demontaż jestem w stanie dojść do kierunkowskazu i wymienić żarówkę ? Poprzedni właściciel był na tyle "mądry", że przykleił kierunek na klej i teraz nie mogę go normalnie zdjąć.

pozdro

Tak po zdjęciu nadkola masz dostęp do kierunkowskazu od środka :)

Witam,
mam trochę popękane przednie nadkola i chcę kupić nowe . Znalazłem w internecie oferty z cenami od 24 do 60 zł , czy są miedzy nimi jakieś róznice , czy ktoś już mial z nimi do czynienia. Kupiłem kiedyś zamiennik do MB 170 CDI i nie bardzo pasował. Czy wybrać te droższe , czy tańsze.
Serdecznie pozdrawiam...

ja tez mam doświadczenie w tym temacie, jako że miałem dość mocno połamane nadkole przy progu postanowiłem wymienić.
zamówiłem niby pasujące i jak już próbowałem przykręcić to ni hu hu nie pasuje, dość co nie spasowane to jeszcze nie miało kawałka który chroni, zachodzi na sam próg to i otwory za nic nie pasowały do oryginału i materiał(plastik, PCV czy tym podobne) twardy, cienki ogólnie tandeta
w końcu kupiłem używany ori

Tak jak kolega wyżej pisał. Nie ma co się łasić na zamienniki moim zdaniem. Nie wiadomo co to warte. Lepiej ta oryginalna używka. Pozdrawiam

Kupiłem nadkola w cenie 20 zł za sztukę i nie uważam je za tandetne. Przede wszystkim są bardzo elastyczne co ułatwia ich montaż.
Nie sugeruje nikomu jechać na zamiennikach gdyż rożnie z nimi bywa. Ja akurat trafiłem na całkiem przyzwoite lecz myślę, że to była kwesta szczęścia.
Akurat kupując nadkola miałem możliwość pomacania ich przed zakupem dlatego się na nie zdecydowałem kupując tak w ciemno przez internet można się rozczarować.
Biorąc pod uwagę spadek cen tych części sugerował bym zakup oryginalnych bądź lepszej klasy zmieników.
Warto dorzucić parę groszy i mieć spokój.

Kupiłem nadkola w cenie 20 zł za sztukę i nie uważam je za tandetne. Przede wszystkim są bardzo elastyczne co ułatwia ich montaż.
Nie sugeruje nikomu jechać na zamiennikach gdyż rożnie z nimi bywa. Ja akurat trafiłem na całkiem przyzwoite lecz myślę, że to była kwesta szczęścia.
Akurat kupując nadkola miałem możliwość pomacania ich przed zakupem dlatego się na nie zdecydowałem kupując tak w ciemno przez internet można się rozczarować.
Biorąc pod uwagę spadek cen tych części sugerował bym zakup oryginalnych bądź lepszej klasy zmieników.
Warto dorzucić parę groszy i mieć spokój.

ori nadkola są chyba z jakieś mieszanki gumy z tworzywem, ponieważ są właśnie łatwe do zaginania i stosunkowo miękkie i wytrzymałe, a zamienniki które początkowo ja kupiłem to twardy czarny plastik totalne nieporozumienie.
chyba faktycznie kwestia szczęścia co kupisz :)

Znalazłem ofertę z nowymi nadkolami http://www.akuki.pl/towar,id-374,nadkole_przednie_oslona_kola.html
, ale cena powala , używki trzeba by było przed zakupem ogladać , bo kupione w ciemno przez internet mogą być gorsze niż te co mam.
Czy zna ktoś może namiary na szroty w okolicach Tychów , najlepiej te w których są demontowane angliki.

Ostatnia edycja:
W Kobiórze jest szrot od typowo włoskich aut , ale nie byłem tam tylko słyszałem i sam muszę tam skoczyć bo chce kilka pierdół uzupełnić a nikt nie chce sprzedać.

Amortyzatory
Powrót