147 FL - składanie lusterek - była opcja bez składania?

woyopol

Użytkownik
Auto
Alfa Giulietta Veloce - biała :-)
Panowie, może ktoś z Was wie, bo po ostatniej wizycie w ASO szczęka nie podnosi mi się z ziemi.
Poprzednio miałem 147 sprzed FL 2.0 Twin Spark bez wielkich wodotrysków, choć w wersji Distinctive. Zauważyłem, że jedno lusterko nie chce się złożyć, więc w ASO zrobili swoje czary i od tamtej pory składało się (np. do mycia na myjni).

Obecnie mam 147 już po lifcie, ten sam silnik, wersja Distinctive już dużo bogatsza + Selespeed (jak na razie zero usterek i tak trzymać), ale znów, tym razem oba lusterka nie chcą się składać. Gość w ASO powiedział mi, że akurat mam taką wersję, gdzie lusterka się nie składają, ale nie mogę w to uwierzyć, bo niczym nie różnią się od tych z poprzedniej 147.

Czy ktoś z was słyszał o tym, żeby produkowano w 147 lusterka, które były na sztywno?

Dzięki za pomoc.

Chyba to niemożliwe żeby się nie składały.. może poprostu są zapieczone jak były rzadko składane.. ten mechanizm..

No właśnie też nie chce mi się wierzyć, szczególnie, że lusterko składa się z tej podstawy i elementu na nie nasadzonego, który aż prosi się o manewrowanie w przypadku np. wizyty na myjni.

Do tej pory nie miałem zastrzeżeń do tego mistrza w ASO, ale tu ma u mnie sporego minusa. Jutro jestem umówiony na wymianę rozrządu do mistrza na innej zmianie (wcześniej to u niego przywrócili ruchliwość moim poprzednim lusterkom) i mam nadzieję, że powie mi co innego.

Jest sporo tematów na ten lusterek wystarczy poszukać.. a znajdziesz jak naprawić to aby się znów składały

Też mam wersję już po Fl i się nie skladaja a na siłę nie chce nic robić żeby któreś nie odpadło :-)

Twierdze jak poprzednicy. Szczerze wątpie, że była opcja bez składanych lusterek. Żeby zapobiec temu problemowi trzeba raz na jakis czas złożyć i rozłożyć lusterka tak dla sportu.

Dzięki, Panowie. Samochód jest teraz w Fiacie i coś robią z tymi lusterkami. Wynika z tego, że jednemu mistrzowi po prostu nie za bardzo chciało się wgłębiać w temat.

Ja dodam od siebie, ze u mnie lusterka sie skladaja a mam AR po FL w wersji Distinctive tylko nie Selespeed i silnik 1.6 105.
Poniewaz ostatnio czesto parkuje w Poznaniu na ulicach/chodnikach, to skladam lusterka i zauwazylem ze od strony pasazera zlozenie przebiega 'gladko' i bez duzego oporu, natomiast po stronie kierowcy jest wiekszy opor i slychac niezbyt glosny terkot.

lusterka w 147 to w ogole porazka. Tez na poczatku bylem pewny ze sie nie skladaja do czasu gdy przypadkiem tracilem ( naprawde lekko) w jedno z nich i peklo w srodku. Przed euro 2012 chcaielm zalozyc pokrowce na lusterka i ledwo zalozylem na drugie i to same- pekniety mechanizm w srodku. masakra

Amortyzatory
Powrót