grzanie foteli w upałach

andrzejm36

Nowy
Auto
Gulietta 1,4 T MA 170 KM
Witam.
Jak w tytule...czy mógłby mi któryś z kolegów sprawdzić czy działa podgrzewanie foteli w wysokich aktualnych temperaturach.Wymieniłem fotele na piękną skórkę z Q2 :)... instalacje już miałem / poprzednie też były z grzaną pupą / ...ale aktualnie na złączce nie mam napięcia 12v.Patrzyłem w schematy i przekaźnik
wykonawczy jest sterowany przez body computer. Nie wiem czy czasem nie załączy się dopiero przy niższych temperaturach tak jak np. sterowanie klimą załącza się przy wyższych :).

u mnie przy wysokich temperaturach nie wlacza sie grzanie foteli. Przy normalnych temp działa normalnie :)

a te skory to moze takie szare z czerwonym obszyciem, bez lewego boczka?

ooo? poważnie podgrzewanie foteli nie działa przy wysokich temp ? bo ja też własnie zamontowałem takie skóry i podgrzewanie i nie mogę rozkminić dlaczego nie działają..

u mnie przy wysokich temperaturach nie wlacza sie grzanie foteli. Przy normalnych temp działa normalnie :)

a te skory to moze takie szare z czerwonym obszyciem, bez lewego boczka?

dokładnie..:)

no to poczekamy aż się oziembi...dzięki za info , przynajmniej nie będę rozkręcał autka bez sensu.

Wystarczy schłodzić czujnik temperatury pod lusterkiem :) Trochę zimnej wody i można sprawdzać ;)

a powiedzcie mi jeśli nie mam aktualnie grzanych foteli , a mam zamiar zakupić komplet w skórze z podgrzewaniem tylko się zastanawiam czy będę musiał teraz ciągnąc jakąś instalacje czy już powinna być w standardzie ?

zaglądnij pod fotel. Masz białą kostkę, luźną, nie wpiętą do niczego?

Powinno być "Plug & Play"... Ale niech utwierdzi nas ktoś, kto montował (dokładał) grzanie dupy.

a od razu zapytam czy wiecie gdzie można same maty dokupić ? bo na allegro brak :O

A gdzie znajduje sie wlacznik i regulator temperatury w fotelach? Bo tez kupilem fotele skorzane i mam podpieta biala kostke. Zauwazylem ze fotel kierowcy ma podpeta biala kostke a fotel pasazera nie ma bialej kostki

Ostatnia edycja:
wlaczniki sa z boku fotela, od strony drzwi. nie ma regulacji, jest tylko ON / OFF

Panowie czy ciężko jest założyć takie maty dużo z tym pracy i czy sam sobie z tym poradzę

Amortyzatory
Powrót