Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Castrol Magnatec Professional

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie Castrol Magnatec Professional

Witam Wszystkich, czy ktoś miał już styczność z takim olejem jak CASTROL MAGNATEC PROFESSIONAL 10W-40 ?? Czy jest jakaś różnica między zwykłym Magnatec`em 10W-40 a wspomnianym wyżej oprócz koloru Zdziwiłem się przy wlewaniu oleju jak zobaczyłem kolor... zielony

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

w forum ogólnym jest temat o olejach

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

ogólnie Castrola nie polecają do Alf... ja jeździłem na Magnateku 10W40 diesel i nie polecam... zrobiłem płukankę przed wymiana i zalałem Motulem 6100 10W40 i zauważyłem delikatną poprawę pracy silnika...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    ogólnie Castrola nie polecają do Alf... ja jeździłem na Magnateku 10W40 diesel i nie polecam... zrobiłem płukankę przed wymiana i zalałem Motulem 6100 10W40 i zauważyłem delikatną poprawę pracy silnika...
    też używam Motul 6100 Synergie od 3 lat i nie mam powodów do narzekania. Stosunkowo tani a solidny olej.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów\Lublin
    Auto
    159 1,9 JTDm 16V

Domyślnie

Ja używam selenie wr i też jestem bardzo zadowolony, podobno parametrami nie odbiega od motula.
    A o castrolu tez nie słyszałem pochlebnych opinii.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Praktycznie wszędzie na forum znajdzie się negatyw o Castrolu - nie wiem dlaczego. Pytanie czy piszą to Ci, którzy używali faktycznie przez dłuższy czas tego oleju czy krąży tylko taki mit. Gdybym żył stereotypami to dzisiaj nie jeździł bym Alfą Osobiście kiedyś do VW używałem Castrola i nie miałem żadnych problemów. Ale to nie jest tematem postu, a także to kto jaki olej leje/poleca. Chodzi mi tylko konkretnie o info na temat Professionala - jest to olej nieco inny niż zwykły Magnatec - niby jakoś podwójnie filtrowany itp - nie wspominając już o kolorze.

Użytkownik Romeo Avatar Juro
    Mieszka w
    Sulejówek
    Auto
    Alfa Romeo 147 TS 1.8 144KM

Domyślnie

ja wam powiem z innej strony , pracuje w serwisie Toyoty i robiliśmy i robimy remonty silników , które jeździły na Mobilu , Castrolu i markowym Toyoty ... Mobil i Toyota ładnie czyścił i smarował silnik za to Castrol pozostawiał dziwny osad , nie smarował odpowiednio silnika i wszystko później zbierało się w misce olejowej ... osobiście nie polecam Castrola - w tej cenie można znaleźć lepsze oleje

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

Cytat Napisał jaro1984 Zobacz post
    Praktycznie wszędzie na forum znajdzie się negatyw o Castrolu - nie wiem dlaczego. Pytanie czy piszą to Ci, którzy używali faktycznie przez dłuższy czas tego oleju czy krąży tylko taki mit. Gdybym żył stereotypami to dzisiaj nie jeździł bym Alfą Osobiście kiedyś do VW używałem Castrola i nie miałem żadnych problemów. Ale to nie jest tematem postu, a także to kto jaki olej leje/poleca. Chodzi mi tylko konkretnie o info na temat Professionala - jest to olej nieco inny niż zwykły Magnatec - niby jakoś podwójnie filtrowany itp - nie wspominając już o kolorze.

napisalem ze jezdzilem na Casrtol magnatec Diesel 10W40 co moge powiedziec po roku jezdzenia na nim?? krzywki na walkach dostaly taki czarny nalot co potwierdza ze Castrol zanieczyszcza silnik (słabo płuka) jak zrobiłem płukanke i zalałem Motulem silnik jakby lżej pracowal... widzisz tu gdzies zapis za na Castrolu nie dalo sie jezdzic?? da sie.. pytanie jak dlugo tak sie da...???

oczywiscie zaraz ktos napisze ze po kazdej wymianie silnik bedzie mial lzej ale jak zalamem rok wczesniej Magnateka to roznicy w porownaniu z tym olejem co byl nie bylo żadnej...

kolega wyzej silniki od srodka widzi wiec ja mu wierze bo tez czasami mam okazje widziec jak wygladaja silniki... głownie renaut słynne DCI heh i mazdowskie 2,0 w dieslu pożal sie Boże... takie auta to tylko bogaci kupuja chyba bo maja kase na remont
    Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 29-09-2012 o 10:37

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar MikoConAlfa
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Czarna jak diabeł Giulietta 2.0 JTDm2

Domyślnie

Magnatec to niezły marketing...
    W olejach opartych w 100% na bazach syntetycznych cząsteczki same przylegają do powierzchni (chodzi o polimeryzacje estrów).
    Magnatec nie jest tego żadną zasługą ani super przełomową technologią.

Ja wlewam Selenie i Motul.