Witam!
W trakcie dopieszczania kupionej ok 2 miesiące temu Alfy 147 mechanik zwrócił uwagę na jeden nurtujący mnie problem - niedziałające podgrzewanie tylnej szyby.
Po wciśnięciu odpowiedniego guzika zapala się na nim lampka, do tylnej szyby (chyba do "ostatniego" złącza) dochodzi prąd, jednak szyba się nie grzeje, bo jeden z pasków jest przerwany. Mechanik powiedział, że w związku z tym, że szyba jest klejona, trzeba wymienić całą klapę wraz z szybą (?!)... Nie jest to dla mnie najkorzystniejsze wyjście - myślałem, że to będzie pierdoła kosztująca mnie kilkadziesiąt zł, a nie kilkaset
Słyszałem o różnych specyfikach, którymi można uzupełnić przerwany pasek, skoro do szyby dochodzi prąd, powinno to wystarczyć. Jednak mechanik na pewno też zna takie rozwiązania, także jestem teraz w kropce.
Czy ktoś miał podobny problem, a może życzliwy Alfoholik mieszkający we Wrocławiu dysponuje odpowiednimi umiejętnościami, żeby to garażowymi sposobami naprawić? W zamian oferuję dobrą flaszeczkę, czy tam coś w tym styluIdzie zima i nie wiem, jak się będzie jeździło bez widoków do tyłu...
PS. Mogę tylko dodać, że kupiłem auto w dość dobrym stanie, zawieszenie, hamulce, itp - wszystko działa, poza wyżej wymienioną usterką do zrobienia zostaje mi tylko wariator (chyba standardowy problem w Twin Sparkach)![]()