dostała kamykiem spod koła zapewneto takie miejsce przecież..
a co do lakierowania to na zdjęciu to wygląda jakby ten lakier dalej odpadał ? i wygląda to na źle położony lakier, woda, wilgoć pod spód wchodziła i stąd kamień taki odprysk zrobił..
Ja bym papierem ściernym to wyczyścił, tak żeby już nie odpadał lakier dalej, bo tu napewno palcem możesz odrywać go dalej.. i wtedy jak lakier przestanie odpadać to matowisz znów papierem, troszkę podkładu i potem lakier.. wyjdzie zaprawka o kształcie trójkąta jak na foto niżej.. i powinno być ok..
Najlepiej samemu to ogarnąć to wyjdzie za jakieś 20zł.. i jeśli masz garaż.. bo jak nie masz garażu to przy aktualnych temperaturach nie da rady Ci to dobrze wyschnąć i znów wejdzie Ci wilgoć.. jak nie masz garażu to kup lakier zaprawkowy w takiej małej tubce jak lakier do paznokci z pędzelkiem w zestawie i przed zimą pomaluj tym.. uchroni dalsze odpadanie lakieru, ze średniej odległości będzie estetyczne i nie będzie nic ruda atakować.. taką tubkę zaprawkową dorobisz w mieszalni lakierów za 15-20zł z pędzelkiem w pokrywce.. oderwiesz wtedy ten lakier co musi odpaść palcem i potem rozpuszczalnik nitroi jak wyschnie nitro to malujesz warstwe jak lakierem do paznokci.. niech nawet będzie grubsza to przetrwa zime.. tego nie polerujesz on po wyschnięciu sam nabierze połysku..
Ogółem nie ma co się martwićzdarza się często.. przy moich 18" już musiałem co najmniej z 3 razy po obu stronach malować to miejsce przez takie małe odpryski..
Jakby co to pytaj..
Kolegę wyżej popieram ,a dodałbym z praktyki :
1. Przed położeniem lakieru lekko zagruntuj np brunox euroxy (też dostaniesz próbki w sklepach z lakierami)
2.Na mokra (ale już matową) bazę połóż klar pędzelkiem - z praktyki dobry jest akrylowy
i tadaaa...problem znika , wielokrotnie dokonywałem takich mikro napraw u siebie z bdb. skutkiem
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV