Skyyd to jednen z najbardziej znanych srodkow w Skandynawii przeciw wytracaniu sie parafiny. A mozecie mi uwierzyc, ze Skandynawowie ZNAJA SIE na zimach.
Skyyd nie ma za zadania czyscic wtryskow, wiazac wody, ani robic zadnych hokusow-pokusow. To nie Harry Potter w butelce
A teraz z wlasnego podworka. Skyyda stosuje od lat (i tylko Skyyda). Stosowalem go w 5 samochodach z silnikami diesla. M. in. w Alfie Romeo 145 z pompa wtryskowa i klasycznymi wtryskami, w escorcie (to dopiero byl zabytkowy diesel), w Alfie Romeo 147 z silnikiem CR, w Focusie TDCi i C-Maxie TDCi.
I nigdy, powtarzam z cala swiadomoscia NIGDY nie mialem problemow w zimie z zamarznietym paliwem, nigdy nie mialem problemu z rozruchem auta. A w Jeleniej Gorze mrozy potrafia byc po 30 stopni. Dobre ceramiczne swiece, dobry aku i paliwo z dodatkiem Skyyd.
Oczywiscie... moze i STP, Xeramic i inne takie dzialaja tak samo. Nie wiem, nie bede mnozyl wioskowych opowiesci, ze kolega kolegi stosowal i wie

Ja wiem co stosuje od lat, jestem zadowolony i nie zauwazylem zadnych negatywnych skutkow.
UWAGA. Jedyna podpowiedz. Ponieway Skyyd ma tak dobre opinie w Skandynawii jest poprostu podrabiany (Polak potrafi). Dlatego Skydd ten prawdziwy jest koloru slomkowego i jest tez metny (firma, ktora go produkuje to Black Arrow), jak masz skyyd klarowny i intensywnie zolty to... masz podrobe
Mam nadzieje, ze jako uzytkownik tego dodatku i praktyk odpowiedzialem na Twoje pytanie
PS. TAK W TYM ROKU TEZ STOSUJE TEN PREPARAT