kontroli abs i hamulca recznego

• Autor wątku Autor wątku krg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

krg

Guest
Witam

wiec problem polega na tym ze podczas jazdy zapalaja mi sie kontroli abs i hamulca recznego, jak sie zapala to abs mi nie dziala, gdy wylacze silnik zapale jeszcze raz to wszystko dziala, sa abs-y. ale przejade jakis odcinek, mniejszy lub wiekszy, i sie zapalaja znowu, lub tez gdy przychamuje do zera, pedał w podloge, to tez sie zapalaja, wie ktos moze o co chodzi, spotkal sie ktos z tym kiedys? nie chce jechac do elektryka tudzież mechanika bo bedzie szukal, i poprostu boje sie ze zostane naciegniety wymieni to co nie wymaga wymiany,

jezeli taki temat juz byl to przepraszam,

pozdrawiam

Ostatnia edycja:
mozesz odświeżyć, przez przypadek mi sie enter wcisnal po napisaniu witam

plyn jest, tarcze i klocki wymienione z pol roku temu, czujników nie ma nigdzie od absu

Jeśli tak to winny może być jakiś czujnik lub nie daj boże pompa od Abs-u ale chyba bez fachowca ciężko będzie postawić diagnozę.

- - - Updated - - -

Jak czujników nie ma nigdzie?

ogolnie to myslalem ze to wina moze byc czujnika, gdzies przy klockach albo co, sie cos odlaczylo, albo kabel pękł, ale pompa do absu i by sie reczny swiecil tez? w sumie to moze bo przy abs-ie to tez tyl reaguje

podepnij kolego pod kompa, będzie najłatwiej.. co znaczy czujników nigdzie nie ma?? są przy każdym kole przecież :/ kolego motasz strasznie :D te czujniki co masz przy klockach to od grubości klocka, a oprócz tego na każdym kole jest czujnik abs-u

no tak, te od grubosci klocka to sa, ale od absu, to nie wiem ktory to, tylko jest kabelek od plynu, a komputer nic nie pokaze jak sie nie bedzie palilo w momencie podlaczenia to komputer nic nie pokaze

A to nie zaczęło się dziać po wymianie tych tarcz i klocków.

w sobote pojade do mechanika a potem do elektryka, zobaczymy co powiedza

- - - Updated - - -

nie nie zaczelo, to mi sie dzieje od miesiaca, i coraz czesciej mi sie to swieci

podepnę się pod temat u mnie jest podobnie zapalona kontrolka absu i hamulca. faktycznie abs przestał działać i wiem że mam lekko zapieczony tylny prawy tłoczek reszta kół jest ok sprawdzałem to dzisiaj na garażu i uzupełniłem płyn hamulcowy i dalej echo :( pomocy a autko to ar 166 2.5, 2000r

ABS sam nie zgasnie, bo przed liftem nie ma 'autodiagnostyki' czy tam 'samodiagnostyki' - czyli jeżeli po ponownym uruchomieniu silnika nie zczyta błedów to gasi kontrolki. Jak jest trwały bład to skasujesz go tylko podpinając pod kompa. Podepnij pod komputer i sprawdz co wyjdzie.

Ja sie mecze z ABS + TCS ale chłopaki cały czas tłuką mi że to akumulator lub ładowanie.

faktycznie był uszkodzony jeden przewód od czujnika zlutowałem go ale dalej pokazuje kontrolke z abs i hamulca więc jak wcześniej napisano musze się podpiąć pod kompa i skasować te błędy i zobaczę co się stanie :) pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót