M
manius2008
Guest
Mam problem z kontrola trakcji, ponieważ nie da sie jej wyłączyc i przez to prawdopodobnie jest slaby .wiecie cos na ten temat alfa 147 v8
Ostatnią edycję dokonał moderator:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Od kiedy kontroli trakcji w 147 nie da się wyłączyć?
to chyba mam jakis specjalny model bo na śniegu jak wyłącze AST ro kontrolka sie zapala na desce i faktzycznie mieli kołami a do tego kontrolga zaczyna migać ale nie mieli na max .... jest wyraźna róznica ale pełen brak kontroli był gdy przegryzło mi kabel od czujnika abs na przodzie .. więc nie mówcie co jest w instrukcji albo jak teoreycznie ma być bo praktycznie jest inaczej
kiler_911 może twoja alfa nie ma (VDC)
ASR a kontrola trakcji VDC to dwie inne bajki. ASR jest odwrotnością ABS-u. Funkcja ASR to zabezpieczanie przed poślizgiem kół napędzanych:
- przy ruszaniu,
- przy pokonywaniu wzniesienia,
- przy przyspieszaniu na zakręcie.
ASR nie ma nic wspólnego ze stabilizowaniem toru pojazdu.
W 147 ASR można wyłączyc przy czym świeci się kontrolka na desce. Jednak alfy wyposażone dodatkowo w system VDC(stabilizacja toru pojazdu i kontrola poślizgu poprzecznego), tego systemu nie pozbędą się wciśniętym guzikiem ASR OFF..
Łatwo można sprawdzic teraz na zaśnieżonym parkingu, jeżeli jest VDC to bokiem nie pojeździmy.
zapraszam na jazde to zobaczycie