• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Klamka od zewnatrz nia dziala - od srodka dziala

zasit

Nowy
Auto
Alfa 147 1.9 JTD
Dzisiaj mialem ciekawe zagwozdke - klamka od strony kierowcy mimo pociagania nie chciala otworzyc drzwi, zameka dzialal z kluczyka bylo slychac jak zamyka i otwiera, udalo sie wsiasc od srodka od strony kierowcy i tak klamka wewnatrzna udalo sie otworzyc, moze jakies ciagno zlecialo/popsulo sie ? Drzwi raczej nie przymarzly bo byla temp z 1stopien i sie topilo wszystko

mogło wyskoczyć cięgno. Musisz zdjąć boczek (tapicerkę) i próbować wymacać.

Być może wystarczy zdjąć sama klamki z tylnych drzwi. Są tam chyba 3 torxy

Wysłane z mojego HTC One S

Pamiętam :) Kultowa, jedyna w swoim rodzaju pierwsza część :) Dlatego napisałem "zazwyczaj" ;)

U mnie w klamce pasażera (przednie prawe drzwi) cięgno wyskoczyło z plastikowego elementu (nr 7 - wg EPERa, do którego dałeś link). Obstawiam to samo u Ciebie.
Jeśli ten plastikowy element się ułamał, to możesz dokupić w motoryzacyjnym (tylko musisz wziąć na przymiarkę, bo ja kupiłem "na oko", i trochę był za duży, ale poszedł nóż w obroty, i podstrugałem. Od tego czasu minęło już ze dwa lata (albo rok... nie pamiętam) i wszystko śmiga :)

A tak fakt mój błąd :-) :-) :-) nie wiem dlaczego założyłem że to drzwi tylne. Proszę o wyrozumiałość :-) :-)

Wysłane z mojego HTC One S

pewnie dlatego założyłeś, że tylne drzwi, bo ostatnio ten temat był poruszany :) Myślę, że nikt się nie obraził ;)

z epr wychodzi ze to jest to, ale nie mam czasu teraz szperac na zimnie i w ciemnosci

miałem to samo, okazało się że wyskoczyło cięgło to pionowe co w podanym linku, wyrobiło się mocowanie (zdaje się zielony plastik) trochę głupie dojście ale da się zrobić:)

nowy plastik dawales czy jak ?

- - - Updated - - -

udalo mi sie tam dokrecic i rzeczywiscie widac tam ze zlecial chyba z klamki ten drut, tylko nie wiem czy tam sa jeszcze jakies laczniki czy tez nie, ogolnie dostep jest kiepski i malo co widac, reke ledwo co mozna wlozyc przez jedna dziure ale nie udalo mi sie tam dostac reka, odkrecic tez nie ma czym i nie ma czego, jedyna dziura daje ciezki dostep

- - - Updated - - -

ok udalo sie ale ciezko bylo i jakos to wskoczylo, tam w sumie palstik jest wepchany w klamke takze jedyne co moze sie stac to tylko moze to wyskoczyc

Witam,
Koledzy podlinkuje ktoś jeszcze raz ten schemat ze środka drzwi?
U mnie też klamka działa w środku ale od zewnątrz nie chce otwierać [emoji2357]
Z boku drzwi za zaślepką gumową na wysokości klamki widać drut stalowy/Linke latającą luzem, która w drzwiach po przeciwnej stronie nie lata luzem- zakładam że to właśnie linka zleciała z jakiegoś uchwytu. Muszę zdjąć boczek drzwi a nie wiem co tam zastanę [emoji854]

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót