Zawieszenie sportowe MTS opinie

hajdi147

Nowy
Auto
Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD
Witam, proszę o opinie na temat zawieszenia sportowego mts, najlepiej od osób które miały okazje doświadczać jazdy alfa z tym zawieszeniem.

Maiłem okazje co prawda gwintowanym się przejechać w 156 sedan. Twardo jak na taborecie. czyt. beton. Dla mnie wielki minus!

Był już wątek z opiniami o tym zawieszeniu. Wszystko zależy od tego do czego się porównuje to zawieszenie oraz do czego odnosi się to porównanie. Dużo zależy od tego z czym je połączysz. Np. wrzucisz twarde opony RunFlat lub XL i już będzie inaczej. Nie wiem jak jest e przypadku gwintu MTS i z czym było porównywane, jak bardzo był skręcony. Jest wiele zmiennych.

MTS nie ma zbyt wiele wspólnego ze sportem, z resztą z jakiegoś powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Zobacz ile kosztuje gwint na przykład Koni, Bilstein, KW...

zalezy mi na opinii ile auto będzie niższe i jak z twardością zawieszenia. Aktualnie mam sprężyny apex i tyl ładnie siedzi ok 3, 4 cm a przód chyba z 7/8 i to trochę za dużo.

Może przód usiadł za bardzo, bo masz sprężyny pod benzynę. Niestety nie wypowiem się na temat zawieszenia MTS, bo sam nie używałem nigdy.

MTS nie ma zbyt wiele wspólnego ze sportem, z resztą z jakiegoś powodu kosztuje tyle, ile kosztuje. Zobacz ile kosztuje gwint na przykład Koni, Bilstein, KW...

Faktycznie, trzeba by wnioskować do producenta aby podniósł cenę. Wtedy będzie bardziej sportowe :laugh:

To nie tylko oni tak robią.
Pisałem o tym w innym temacie, a że właściciel marki był znany i lubiany, to zostałem oczywiście zakrzyczany. Tymczasem ja mam info od naocznego świadka, który zakładał i obsługiwał centrale tel. przez prawie 4 lata w Chinach w firmie gdzie amorki produkowano. Na tych samych podzespołach, z jednej taśmy schodziły albo "no name" oraz xxxx. Przy czym na widok tych xxxx w naszym kraju sikają ze szczęścia ;)

Zdradź tajemnicę o jakiej marce mówisz ;-)
Bo mam zamiar wrzucić gwint do swojej Alfy, a nie chcę dziadostwa.

Zdradź tajemnicę o jakiej marce mówisz ;-)
Bo mam zamiar wrzucić gwint do swojej Alfy, a nie chcę dziadostwa.

A potem się będę bujał po sądach jak ten gość, który stwierdził, że mięso na tatara pewnej firmy jest gorsze od mięsa innej firmy :)

Jeżdżę na zestawie amory MTS + sprężyny eibach pro-kit -30mm, na zestawie zrobiłem 10 kkm i mogę szczerze polecić. Auto przestało 'nurkować' , zawieszenie jest twardsze od seryjnego ale nie to co na gwincie oczywiscie, kompromis miedzy sportem a komfortem. Polecam ten zestaw osobom którzy niechcą zrobić z auta 'taczki' :D Jako ciekawostkę mogę dodać że częściej 'haczyłem' zderzakiem na seryjnym zawieszeniu gdyż alfa dosłownie pływała na nim (amory były jeszcze sprawne).

Amortyzatory
Powrót