Podlaczenie telefonu z radiem alfa 147

• Autor wątku Autor wątku zibi787
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wydaje mi się, że ja mogę ustawić w menu radia tę pozycję (głośność tel), pomimo, że nie mam zestawu głośnomówiącego... jutro dokładnie sprawdzę, bo na pewno coś tam jest odnośnie telefonu, ale na 100% nie jestem pewny, czy właśnie to... Dlatego mnie zaciekawiło. Inaczej bym nawet nie wiedział :)

odgrzeję bo jestem ciekaw tego eksperymentu :-) ;-) na czym staneła sprawa??

mam navi fabryczną w 147 i jestem ciekaw, czy ten modół pozwoli na bezproblemową komunikację tel z radio, na głośno mów. i odtwarzanie muzyki?? coś trzeba dokupić ? ktoś może wie? szukam, szukam ale tylko starsze pytania bez konkretnej odp. odnajduję... mam radio 2007r mod. 937 z tel(sim gniazdo) na zaktualizowanym sofcie

http://allegro.pl/show_item.php?ite...df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

Ten moduł BT wisi na allegro dobre dwa lata w tej samej cenie...
Jak dla mnie, jest kompletnie niesprzedawalny. A wszystko dlatego, że nigdzie nie ma schematu jak to ustrojstwo podłączyć...

Witajcie!

Mam radio Cd w Alfie 147 z 2007 roku. Chce odtwarzac muzyke w samochodzie przez bluetooth z telefonu.

Widzialem juz zmieniarke Yatour ale ona ma funkcje ktore mi sa niepotrzebne. Najchetniej bym zrobil tak: Telefon->odbiornik bluetooth->aux in>radio

Odbiornik: http://allegro.pl/ak260-odbiornik-adapter-bluetooth-do-radia-audio-i4885581332.html
Kabel: http://allegro.pl/zlacze-aux-mini-iso-blaupunkt-becker-vdo-wt-jack-i4837327577.html

Czy tak jak to mowie jest to wykonalne? Po podlaczeniu aux in bedzie mi dzialac CD? czy raczej kabel aux jest zamiast zmieniarki?

Ten moduł BT wisi na allegro dobre dwa lata w tej samej cenie...
Jak dla mnie, jest kompletnie niesprzedawalny. A wszystko dlatego, że nigdzie nie ma schematu jak to ustrojstwo podłączyć...
Dziękuję za podpowiedź, więc moduł sobie jeszcze powisi na allegro...

Odświeżam post. Mam Alfe 147 po lifcie, chcę podpiąć bluetooth (do muzyki wystarczy, do rozmów nie potrzebuję). Czy da się jakoś bez kupna zmieniarki wymusić Changer w radiu nowszym niż v3.17? Albo w radiu jeszcze nowszym (ok. v12) który nie ma przycisku SRC (w jego miejscu jest AM/FM)? Udało mi się to poniekąd zrobić tak, że kupiłem starsze radio (koszt ok 30-50zł na allegro, wysyłka smart), gdzie wymusiłem changer i działało - mam już moduł BT, jakość jak z płyty, niestety problem w tym że płyty nie działały (też je potrzebuję) w tym radio. Zastanawiam się czy pechowo trafiłem (już 3 takie radia testowałem i ten sam problem), czy starszy odtwarzacz płyt nie jest kompatybilny z nowszą Alfą.

Zostań ojcem dyrektorem na 108 FM

Witajcie!
Mam radio Cd w Alfie 147 z 2007 roku. Chce odtwarzac muzyke w samochodzie przez bluetooth z telefonu.
Widzialem juz zmieniarke Yatour ale ona ma funkcje ktore mi sa niepotrzebne. Najchetniej bym zrobil tak: Telefon->odbiornik bluetooth->aux in>radio

Można też zrobić tak Smartfon =Bluetooth=> Transmiter FM =108 FM=> RADIO .
np. za pomocą takiego urządzenia
https://allegro.pl/artykul/xblitz-x...glosnomowiacego-z-transmiterem-fm-kq3kBy7dYU0

Odświeżam post. Mam Alfe 147 po lifcie, chcę podpiąć bluetooth (do muzyki wystarczy, do rozmów nie potrzebuję). Czy da się jakoś bez kupna zmieniarki wymusić Changer w radiu nowszym niż v3.17? Albo w radiu jeszcze nowszym (ok. v12) który nie ma przycisku SRC (w jego miejscu jest AM/FM)? Udało mi się to poniekąd zrobić tak, że kupiłem starsze radio (koszt ok 30-50zł na allegro, wysyłka smart), gdzie wymusiłem changer i działało - mam już moduł BT, jakość jak z płyty, niestety problem w tym że płyty nie działały (też je potrzebuję) w tym radio. Zastanawiam się czy pechowo trafiłem (już 3 takie radia testowałem i ten sam problem), czy starszy odtwarzacz płyt nie jest kompatybilny z nowszą Alfą.

Dobrze rozumiem, ze masz zewnetrzny modul bt i nie przeszkadza ci taka opcja? Jesli tak, to do kazdego radia mozesz podpiac zmieniarke cyfrowa, a do wejscia aux wpiac modul bt. Sa takie na allegro, jakosc jest bardzo dobra tych za okolo 100zl. Ewentualnie od razu zmieniarke z bt, albo sprobowac samym auxem wymusic tryb zmieniarki (w niektorych radiach dziala) i pod tego auxa podpiac modul bt.

Amortyzatory
Powrót