Witam wszystkich forumowiczów !
Jako nowy "osobnik" na forum proszę o wyrozumiałość, gdyż nie do końca jestem pewny czy temat który założyłem znajduje się w odpowiednim miejscu. Użyłem wyszukiwarki i znalazłem parę tematów, które były zbliżone i częściowo odpowiadały na moje pytania, lecz nie do końca. Stąd też moja wielka prośba do osób bardziej zorientowanych w temacie niż ja.
Moje obecność na forum nie jest przypadkowa, jak większość z was w przeszłości stanęła przed wyborem i kupnem Alfy tak i ja teraz podjąłem taką decyzje.
Do rzeczy:
W internecie przewija się bardzo dużo ogłoszeń o sprzedaży Alfy 147 1.9 jtd 2003-2005r (taka mnie interesuje). Przeglądając można zauważyć duża rozbieżność cenową szczególnie jeżeli szuka sie na zagranicznych stronach. W Polsce ceny tych aut sa strasznie niskie w porównianiu z zagranicznymi ofertami.
Np. W Polsce widzę 147 z 2003 przebieg (podobno) 180 000 tys i cena 12 500 zl.(cena z opłatami). Przegladając auto o podobnych parametrach (czyli zbliżony przebieg , wyposażenie, itp.) na stronie (mobile. de ) widze, że trzeba za nie zapłacić co najmniej 15 000 tys zl ( a gdzie tam jeszcze cena oplat) .
Pytanie do was jest takie: Jaka jest realna cena i przebieg w Polsce dla Alfy 147 1.9 JTD z roczników 2003, 2004, 2005.
Za przykład podam takie ogłoszenie http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C27525550.html
Wydaje mi się że doliczając opłaty do tego auta cena i tak jest za mała.
Pozdrawiam