Problemy z Alfa 147 1.6 105 KM

• Autor wątku Autor wątku konrad739
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konrad739

Guest
Witam mam kilka problemów z moją alfa 147 1.6 TS 105 KM+ LPG:
1. Pali sie check błędy jakie występują to P0420 i P1135 po skasowaniu przez jakies 30 km jest spokoj pozniej znowu to samo ;/
2. Czy jest możliwość usunięcia katalizatora i zeby nie wyskakiwaly bledy po jego usunięciu ?
3. Czy te alfy sa naprwde tak zamulone czy tylko moja jest taka ?

moja się całkiem dobrze zrywa ale nie jest na gazie

Jutro postaram sie nagrac filmiki jak jezdzi na ben i na gazie i prosilbym was o ocene czy tylko mi sie wydaje ze jest zamulony czy ten typ tak ma

moja też całkiem niezle się zbiera ale też bez lpg, nagraj filmik to będzie można powiedzieć coś więcej

Oczywiście zależy do czego porównujesz, ale na pewno nie jest to silnik zamulony. (Nie powinien być)

tutaj masz antidotum na bład P0420. --http://www.elektronika.com.pl/toyota_2.htm -- ..zamulony silnik to często przesunięty wałek ssący...

Porownuje sie do mojej bylej Hondy Civic V gen 1.3 98 KM

A analiza spalin jest prawidłowa niedawno sprawdzałem

Ostatnia edycja:
W tym temacie masz dużo informacji na temat P0420 i P01135:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/86838-analiza_wykresow_kilka_bledow.html
1.Szukając przyczyny sprawdź obie sondy Lambda
2.Błąd P01135 może wskazywać na wypalony katalizator
3.Jeżeli w swoim układzie wydechowym masz 2 sondy lambda(przed i za Katalizatorem) to możesz zapomnieć o wywaleniu katalizatora z układy.Zawsze będzie wywalał ci błąd p0420

A gdyby powiedzmy po usunięciu katalizatora wystroić komputer ? Kiedys widziałem na allegro jakies symulatory sondy lambda ale nie moge znalezc tego teraz ;/

według mnie przyjemność z jazdy w przypadku 1.6 105km jest dopiero po osiągnięciu 4tys obrotów..poniżej to koledze może się dobrze wydawać że demon prędkosci to nie jest.

Ja miałem podobny problem. Kontrolka check oraz lekkie zamulenie auta. w aso powiedzieli że sondy lambda do wymiany ale okazało się że była padnięta tylko ta za katalizatorem. Ta z krótszym kablem nawet nie była zakładana wiec jak by ktos potrzebował takiej sondy to prosze pisać :)

Patrząc na te filmiki moim zdaniem jest ok jeśli chodzi o przyśpieszenie. Lepiej przy tym silniku nie będzie

ja mam 3 sondy wersja 120 KM
i żadnego katalizatora no i bez błedów
na Pb zapiernicza aż miło
na lpg trochę gorzej ale trzeba na regulację podjechać bo dawno nie byłem ale dopiero jak wydech zrobię bo mi lekko pierdzi i muszę cały zdemontować

- - - Updated - - -

na 2 biegu do 100?? czy źle wdziałem

na gazie napewno 3 bieg był wrzucony a na ben nie jestem pewien ale chyba tez ale niewiele braklo
To chyba jednak Honda była tak zrywna bo hodna 1.3 z ojcem ford focus mk2 1.6tdci do 100 wygrywałem o zderzak a alfa z ojcem widze tylko jak sie oddala
Ten emulator to tylko takie kolanko ? Stosował je ktoś ? Bo mam takich pelno w piwnicy wiec napewno cos dopasuje :)

Ostatnia edycja:
moim zdaniem troche słabo się zbiera:/ ale nie mam pojęcia co jest powodem

Ostatnia edycja:
jak na 105KM to raczej normalnie się zbiera;]

Amortyzatory
Powrót