• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Brak mocy do 2 tyś obr, po wymianie turbiny. 1.9jtd 16v 140km.

drq777

Nowy
Auto
147 1.9 JTD 16v 2004r
Wczoraj zabrałem auto od mechanika, wymieniał turbine, i teraz po wymianie alfa przyśpiesza bardzo ładnie ale dopiero od 2tyś obr, do 2tyś jest bardzo zamulona, nawet na pierwszym biegu nie można szybciej ruszyć nawet z pedałem wciśnietym w podłoge, wcześniej było ok. Zastanawia mnie czego to może być przyczyna? jakieś sugestie? z góry dziękuje za pomoc:P

źle wyregulowana zmienna geometria?
kulejący EGR?

Co to za mechanik który w takim stanie oddał ci auto? Odepnij wtyczkę od przepływomierza i się przejedź - jak bedzie ok to masz go do wymiany.

tylko właśnie przed oddaniem do mechanika było wszystko ok, tzn zbierał się od dołu, tylko turbo wyzioneło ducha. teraz po zmianie właśnie tak jest. wczoraj odebrałem samochód to powoli do domu dojechalem bo mam z 600metrów a szybciej się nie dalo bo taka wartwa śniegu była;P dzisiaj pojechałem dalej i właśnie zobaczyłem takie obawy;/

logi z mas i ciśnień powietrza trzeba zrobić

Skoro taki to mechanik co wypuszcza klienta w niesprawnym samochodzie to mógł spartaczyć wszystko. Zacznij jednak od wtyczki przepływomierza

A ciężko jest tę wtyczkę wyjąć? Jak zauważyłem jest ona pod jedną rurą schowana.

dzięki że nasuneliście pomysł z przepływomierzem. Okazało się że rura gumowa, idąca od turbiny wogole nie była przykręcona do przepływki, nawet nie była nałożona dobrze, teraz już auto jeździe bardzo ładnie od samego dołu i wszystko ładnie chodzi:P

Amortyzatory
Powrót