• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Lampy LED tył do Alfy 147/156/156FL/166

Czekam Na zdjecia tego pakieciku dla 147 Fl ;)

147 FL będzie prawie tak samo wyglądać jak przed FL. Tam jest tylko jedna lampa inna. 147..jpg147.jpg952ac0c53ecabb47gen.jpg7744cbcee6100e5egen.jpg1781459f466c88e1gen.jpgbe8b9c9c4d9a272fgen.jpg

Tak wiem ale jednak Chcial bym zobaczyc jak wyglada wiec jak by ktos zamowil to prosze o zdjecie bo jestem bardzo zainteresowany. lub jeszcze zdał by sie film jakis ;)

A ile kosztuja takie lampy do 156 FL jeśli oddam stare?

Fl 156 ok 350 zł, GT podobnie. Temat narodzi się na nowo, kolega tylko budowę skończy

A jak się mają do tego przepisy drogowe? Chodzi mi o to czy policja ma prawo za takie lampy wlepić nam mandat i zabrać dowód?

Zgadza się, homologacji brak, gdyż przy każdej ingerencji w lampy homologacja przepada.
Miałem w dwóch Alfach te lampy, każda przechodziła przegląd. Przeglądy robiłem w PZM.
Ale wiadomo- jak ktoś będzie dociekliwy to może się przyczepić. Choć w przypadku tych lamp, to może być ciężko- klosze są oryginalne, ktoś kto się nie zna na Alfach, może pomyśleć, że jest to seria. Chodzi mi tu o wariant lamp a la oryginał

Możliwe. Choć w 159 lampy wg mnie są ładne i nie trzeba ich poprawiać. Jeżeli już, to tylko wersja a la oryginał wchodzi w grę, czyli zastąpienie pełnych wkładów ledami.

Witam,jak się ma sprawa lamp do 166 czym masz jakiś wolny komplet,te ostatnie są super

na tym forum wszystko umiera. Nikt ostatnio nie odpisuje.

Bo coraz wiecej alf na zlomie:D

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Ja się już tym tematem nie zajmuję. Ale niedługo będzie osobny temat, kolega podjął o

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

Co z tematem lamp
Dorzucę do tych 350 dobra flaszkę za takie led do 156fl sw

Witam
Czy jest możliwość 'zamówienia' przerobienia oryginalnych lamp z alfy 150 w kombiaku na tyle? jeśli tak to ile taka przyjemność? chętnie bym skosztował :)

pozdrawiam

- - - Updated - - -

przepraszam miało być 159 i doszukałem się informacji :) dziękuje

Mamy jeden komplet, zachował się jakiś testowy
117.jpg

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót