wskaznik temperatury silnika

• Autor wątku Autor wątku tkmax
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tkmax

Guest
Witam cale forum i forumowiczow. moje pytanko , ile jest czujnikow temperatury [silnika , cieczy chlodzacej.]? i gdzie one sie znajduja? alfa 147 .diesel .2008 rok. dziekuje.
dodam jeszcze ze zlokalizowalem jeden czujnik w obudowie termostatu i jest to czujnik na dwa kabelki.

dzieki za troske ale nie na temat mi odpowiedziales. pytalem GDZIE i ILE jest czujnikow temperatury silnika , cieczy chlodzacej.?
niestety w twoich watkach nic niema

Na termostacie tak jak piszesz, podłączony dwoma kabelkami właśnie.

ale kolega Maciek dobrze ci napisał ale to nie troska tylko dbanie o porządek , i chodziło mu o to ze temat jest już założony , wystarczyło tam napisać pytanie , a nie walic nowe watki , później jak ktokolwiek chce coś znalesc , to przez takie coś jest młyn . tam ci szybciej odpowiedzą niż na nowym wątku ,

przeczytalem to co kolega Maciek napisal i nie znalazlem konkretnej , jednoznacznej odpowiedzi. dlatego pytam jescze raz , GDZIE I ILE????? . Jest czujnikow temperatury silnka , cieczy chlodzacej.
dziekuje

już sam sobie odpowiedziałeś

dzieki- super pomoc. myslalem ze jest wiecej niz jeden.

- - - Updated - - -

uwarznie przeczytalem jeszcze raz wszystko i musze stwierdzic ze nikt nie okreslil gdzie dokladnie znajduje sie czujnik temperatury odpowiedzialny za wskazanie na konsoli wewnatrz autka. w kilku postach piszecie ze sa dwa czujniki , jeden z nich jest w termostacie (podaje wartosc do ecu , a drugi,9 podajacy wartosc do deski rozdzielczej} no wlasnie gdzie bo nikt tego nie napisal. GDZIE GDZIE jest ten drugi. dzieki

z tego co pamietam jest jeszcze czujnik temperatury w obudowie chłodnicy w kształcie baryłki , i do niego wchodzą 2 wtyczki

dzieki- super pomoc. myslalem ze jest wiecej niz jeden.

- - - Updated - - -

uwarznie przeczytalem jeszcze raz wszystko i musze stwierdzic ze nikt nie okreslil gdzie dokladnie znajduje sie czujnik temperatury odpowiedzialny za wskazanie na konsoli wewnatrz autka. w kilku postach piszecie ze sa dwa czujniki , jeden z nich jest w termostacie (podaje wartosc do ecu , a drugi,9 podajacy wartosc do deski rozdzielczej} no wlasnie gdzie bo nikt tego nie napisal. GDZIE GDZIE jest ten drugi. dzieki

do deski rozdzielczej idzie z ecu który z kolei jak już napisałeś idzie z termostatu , a nie bezpośrednio z czujnika ,

ok.dzieki. czyli wychodzi na to ze mam zepsuty wskaznik, nie czujnik ktory wymienilem na nowy. ecu pokazuje dobrze temp tylko zegar stoi w miejscu . czy ktos z was wie czy zegary od 147 w benzynie beda dzialaly w 147 w dieslu???? dzieki

Nie nie będą bo w TS nie masz świec żarowych i chyba wiązka jest inna ale nie jestem pewien

nie pamiętam ale chyba kolega kiedyś zmieniał i coś mu tam nie pasowało ale nie pamiętam już

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót