alfa 147 1.6 Problem ze skrzynią.

Auto
Alfa Romeo 147 2001r 1.6 16v TS 120km
skrzynia alfa 147 1.6.jpg

Problem polega na tym ze spadł mi ten lewy drążek podczas jazdy. i lewarek chodził luźno. Założyłem niby go na tego "Grzybka" ale bez żadnego zabezpieczenia i podczas ruszania strasznie trzęsie i spada znowu na dołach. mogę jedynie bardzo powoli ruszać . a jak nacisnę troszkę więcej gazu to zaczyna strasznie hałasować jakby jakieś tryby się zepsuły.
I teraz prośba jest taka. Jak nazywa się ten drążek ? czy da się wymienić go samego czy kupuje się go w jakimś komplecie? czy te hałasowanie jest możliwe od tej skrzyni ? czy to może półosie albo sprzęgło albo padła skrzynia ? bo biegi ogólnie wchodzą wszystkie. wcześniej nie miałem problemu ze mocą ani nic nie hałasowała. na co warto zerknąć ?
Będę Wdzięczny za Pomoc !

Ten drążek, to jest cięgno giętkie ( nr części 71728347 ). Cięgna ( 2 szt. ), można wymienić samemu. Jak cięgna nie pracują poprawnie, to ze skrzyni dobiegają dziwne dźwięki, zgrzyty, etc.

Załączniki

• ePER_Skrzynia-022.jpg
    ePER_Skrzynia-022.jpg
    21.2 KB · Wyświetleń: 241
O dziękuje bardzo! a przez to cięgno mogą być takie straszne hałasy i chrobotanie przy przyspieszaniu ?

Ps. Jak się dziękuje komuś za pomoc ? chodzi mi czy się zbiera jakieś "Forumowe plusy "?

a przez to cięgno mogą być takie straszne hałasy i chrobotanie przy przyspieszaniu ?
raczej nie mogą. musi być coś jeszcze na rzeczy żeby hałasowała skrzynia. jak spadnie to lewe cięgno to tracisz biegi (ew. zostaje ostatni wrzucony bieg). jak spadnie to prawe masz tylko 3 i 4

przeguby? półosie ? Gdzie dostane takie cięgna ? jest możliwość kupienia na allegro ?

Jednak to wina skrzyni : ) Ułamała mi sie przy mocowaniu łapy : ) I pod czas ruszania silnik pracował to półoś obcierała :)

Amortyzatory
Powrót