Alfa 147 1.6 głośny silnik

• Autor wątku Autor wątku monky11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    silnik
M

monky11

Guest
Witam serdecznie,
Mam mały problem z moja alfą jest jej właścicielem od niedawna i nie wiele o niej wiem. Przymierzam się do wymiany rozrządu ale nie pokoi mnie bardzo głośna praca silnika. Zamieszczam krótki filmik, mam nadzieje że ktoś ze znawców powie co to za przyczyna. Możliwe że to jakaś drobnostka lub coś gorszego. Bardzo dziękuje za pomoc.
oto filmik http://www.youtube.com/watch?v=6dyR4m6v4dA&feature=youtu.be

słychać że wersja 120 kM ;). Przy rozrządzie wymień wariator i pilnuj po wymianie by zawsze poziom oleju był w górnych granicach

To jest wariator. Miałem ten sam problem 2 tyg temu. Wymieniłem wariator i po problemie. :) Nie kupowałem nowego jednak po regeneracji z 6 miesięczną gwarancją. Zapłaciłem 220zł (nowy oscyluje w granicach 450 - 580zł). Jakbyś chciał dam Ci namiary na sprzedawcę z allegro, który się tym zajmuje. A olej sprawdzaj co 1tyś km a nawet częściej.

Witam, dziękuje za pomoc :). Kolego Darosama prześlij namiary na tego koleszkę to chętnie skorzystam z jego usług. Moja Alfa to 1.6 TS 16V 120CV 88KW. Czyli po wymianie wariatora powinno być ok. Bardzo mnie to cieszy :) . Jeszcze raz dzięki za pomoc i życzę smacznego jajka

Amortyzatory
Powrót