PROBLEM z Connect nav+

• Autor wątku Autor wątku mateuszga
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mateuszga

Guest
Witam

Mój problem polega na niewłaściwym działaniu radia jakim jest connect nav+. Problem polega na tym że dział "AUDIO" wogole nie reaguje, cały czas w tej zakładce jest ciemny ekran, jest tylko nagłówek nic poza tym. reszta działa normalnie. Jakie macie pomysły aby naprawić tą usterkę, co to może być?

Ma ktoś jakieś pomysły co można zrobić z tym ?

- - - Updated - - -

20130428_191744.jpg

Oto zdjęciez z tego co się dzieje na wyświetlaczu

kolego , rozumie że Cię niepokoi to co się dzieje z Twoją nawigacją..skoro jednak nie masz ,, smykałki " do elektroniki to może pozwól zarobić innym.Proponuje zanieść nawigację do jakiegoś elektronika , rozkręcić ją i sprawdzić podstawowe sprawy...czyli czy są dobrze wpięte taśmy łączące poszczególne moduły.Nikt Ci nie da schematu tego urządzenia , a jeśli nic Ci nie mówi ,,płytka radia i płyta główna" to po co Ci schemat ideowy.Jeśli wyświetla Ci to co na zdjęciu tylko w trybie audio..to dobrze.Jeśli masz czarny pas w innych trybach / telefon, nawigacja itd./ to może być również / w najlepszej opcji / taśma łącząca z ekranem.connect.jpg

tu masz wnętrze mojego connecta.Na czerwono masz zaznaczone tasiemki,nie wiem jaki masz model connecta ale zasada jest ta sama / co do tasiemek/.powodzenia :)

Bardzo Dziękuję kolego, jestem dziś umówiony z gościem, który zajmuje się serwisem elektroniki. Zobaczymy co z tego będzie.
Miłego Dnia

Amortyzatory
Powrót