-
147 i hak
Witam
Chaielm zapytac jak jest z montazem haku w 147(hak oczywiscie demontowalny zeby to jakos wygladalo:p )Jak jest z wiazka przewodow? jak sie ja podlacza?
-
Użytkownik
Fachowiec
-
montowałem jakiś czas temu taki http://allegro.pl/slupsk-hak-holowni...248744081.html jakichś specjalnych problemów nie było tylko mimo wszystko trza było delikatnie zderzak podciąć ale podcięcia nie widać bo jest od spodu - wersja mojej Alfy to po liftingu być może przed liftem nie muszą być podcinane.
-
ok a jak z wiazka przewodow? jak sie ta podlacza?
-
w zasadzie wszystko podłączasz do instalacji z tyłu samochodu - tylne lampy, natomiast w wersji z modułem a taki pewnie będziesz miał żeby nie mieć błędów o przepalonej żarówce - to potrzeba pociągnąć stały plus z przodu samochodu do zasilenia modułu , chyba że masz audio Bose to stały plus masz już z tyłu samochodu.
-
ok a ten modul podlacza sie jakos pod komputer? czy kazdy kierunek stopy itd trzeba podlaczac osobno?
-
do komputera nic nie podłączasz, tylko do tylnych lamp:
- 2 kierunki
- stop
- pozycyjne lewe i prawe
- przeciwmgielne tylne
- masa
- stałe zasilanie + do modułu haka - i tu przewód będzie potrzeba podciągnąć do przodu do skrzynki bezp. no chyba że masz BOSE to wtedy stały + masz przy subwoferze
-
aha czyli podpinam sie bezposrednio do kazdego swiatla?
-
dokładnie tak, lub do wiązki która jest w tylnym lewym rogu wewnątrz bagażnika pod tapicerką
-
Użytkownik
Jestem NOWY - nie krzyczcie!
Temat stary, ale dorzucę coś od siebie dla potomnych, bo jestem na świeżo, dwa miesiące temu montowany hak. Kupiłem dedykowany hak do 147 do tego wiązka dedykowana i montaż był bardzo prosty. Jak się weźmie w sklepie dedykowaną do Alfy nie trzeba podpinać każdego przewodu osobno, to spora wygoda przy instalacji. Przy okazji zderzaka też nie musiałem ciąć, nie wiem jak z wersją TI.
Uprawnienia