Tempomat w 1.9 jtd 16v

• Autor wątku Autor wątku offca11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

offca11

Guest
Witam,
Znalazlem przez przypadak taki manual http://motoryzacja.kustosz.net/Stilo/manual-montowanie-tempomatu.pdf co prawda do stilo, ale przeszlo mi przez myśl czy nie dałoby sie zamontować tego w mojej alfie. A w związku z tym, że 95% moich kilometrów to autostrady (ok 2-3tys km/mies) bardzo by sie przydał tempomat. Nie wiem czy były w ogóle wersje diesli z tempomatem (nie spotkalem jeszcze takiego).

były diesle z tempomatem, mam takiego.

Jak zdejmiesz osłonę kierownicy i będzie biała kostka to pełen sukces :) podłączasz manetkę i śmigasz.

Czyli ma to wygladac tak samo jak w tym manualu do stilo? Sprawdze jutro jak jest u mnie. Mam "normalne radio" ale kable do gps'u, telefonu itp sa doprowadzone to może i w kwesti tempomatu bede miał szczescie :)

Wersja Distingtive posiada owe urządzenie fabrycznie. Nie powiem, przydatna rzecz, a tym bardziej jak mówisz na autostrady ;)

Pewnie kable są poprowadzone tylko kwestia samej dźwigni i bezpiecznika tempomatu. A z tempomatu baaardzo często się korzysta :)

moge sie załozyc ze pod dolna oslona kierownicy masz juz wyprowadzoną kostke do tempomatu :) ja tak mialem , kupujesz dzwignie samą z tempomatem przykrecasz do przełacznikow podpinasz kostke i działa :)

moge sie załozyc ze pod dolna oslona kierownicy masz juz wyprowadzoną kostke do tempomatu :) ja tak mialem , kupujesz dzwignie samą z tempomatem przykrecasz do przełacznikow podpinasz kostke i działa :)

Potwierdzam, tylko trzeba jeszcze dokupic tą osłone pod kierownice z otworem na manetke tempomatu - sa na allegro za grosze.

No i rozebrałem osłone kolumny kierownicy. Chyba jest dobrze wygląda to tak:
WP_000188.jpg
To pewnie ta kostka:
WP_000189.jpg
6 pinów, jeden pin pusty.
Czyli pozostaje mi dokupic tylko manetke tempomatu (wraz z wtyczka) i dolną osłone kolumny kierowniczej. A o co chodzi z tym bezpiecznikiem? Muszę jeszcze gdzies cos ciągnąc? A jak sie zachowa komputer po podlaczeniu tempomatu? Nie bedzie jakiś problemów? Jeszcze musze znalezc jakas instrukcje obslugi tempomatu ale to juz pikus :)

Czyli pozostaje mi dokupic tylko manetke tempomatu (wraz z wtyczka) i dolną osłone kolumny kierowniczej. A o co chodzi z tym bezpiecznikiem? Muszę jeszcze gdzies cos ciągnąc? A jak sie zachowa komputer po podlaczeniu tempomatu? Nie bedzie jakiś problemów?

Masz wtyczkę tj. masz całą instalacje. Bezpiecznik jest zbiorczy od kilku systemów. Komputer nie będzie zgłaszał błędów.

witam. a ja nie mam wtyczki, w zasadzie nie mam nawet jednego kabelka od instalacji tempo. mechanior walczy od 2 tygodni i nie moze skonczyc. 1.9 jtdm 120km

witam. a ja nie mam wtyczki, w zasadzie nie mam nawet jednego kabelka od instalacji tempo. mechanior walczy od 2 tygodni i nie moze skonczyc. 1.9 jtdm 120km
To straszny głąb z mechaniora jak nie potrafi 5 kabelków doprowadzić do ECU.

Amortyzatory
Powrót