Od jakiegoś czasu słychać wycie prawdopodobnie ze skrzyni biegów (dźwięk ala jazda na wstecznym). Skrzynia wyje na każdym biegu, cisza jest jedynie na "luzie". Co mogło się spier..ć ?
Od jakiegoś czasu słychać wycie prawdopodobnie ze skrzyni biegów (dźwięk ala jazda na wstecznym). Skrzynia wyje na każdym biegu, cisza jest jedynie na "luzie". Co mogło się spier..ć ?
Ostatnio edytowane przez Keanu ; 04-07-2013 o 15:01
Nie widać wycieków? Poziom oleju sprawdzony?
Wycieków nie ma a olej w skrzyni wymieniałem w zeszłym roku
A może olej nie taki jak trzeba zalałeś?
Olej lałem taki jak w instrukcji obsługi zalecają.
Wychodzi na to że skrzynia umiera, chyba że ktoś będzie miał w temacie inny pomysł.
Tak czy siak można rozwiązać problem na dwa sposoby. Rozebrać i naprawić albo kupić używkę. Kwestia co się bardziej opłaca?
Ja generalnie jestem zawsze za naprawianiem tego co się ma bo używkę zawsze w jeszcze gorszym stanie można kupić. Ale wszystko zależy od tego jak wygląda jego skrzynia. Jak wyje na każdym biegu to pewno nie opłaca się tego robić.
najpierw ściągnij skrzynie i zobacz czy to faktycznie ona stwarza problem. Zawsze możesz rozebrać i zobaczyć co jest w niej uszkodzone i wtedy ocenić czy lepiej naprawić czy włożyć drugą.
Zapytam jak się skończyła ta sprawa - bo mam w GTV podobne objawy i ja podejrzewam łożysko/a w skrzyni które z powodu luzów odstawiły od siebie wałki i zęby mają za duży luz między sobą - stąd wycie.