• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Dostanie sie do kabli od zapalniczki

polkop

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147, 1.6 TS 16v 120 KM, 2006r.
Tak jak w temacie. Jak rozkrecic ten tunel zeby dostac sie do gniazda zapalniczki do kabli ?

Jak ściągniesz mieszek od biegów to powinieneś widzieć kostkę od zapalniczki

1.Mieszek out.
2.Odpinasz wtyczkę,oraz podstawę żarówki.(musisz wyczuć palcami)
3.Musisz wyjąc "wypchnąć" gniazdo z takiej osłony od podświetlania,razem nie wyjdą.

A mieszek trzeba podwadzic ten plastik i wyjdzie
tak ?

Za mieszek ciagniesz i ten chromowany wokół niego plastik sam wyjdzie, to nie jest mocno wciśnięte :)

Ha! :) Myślałem, że mam spaloną żarówkę w zapalniczce. Macałem, macałem, macałem i okazuje się, że po żarówce i jej oprawce ślad zaginął ;) Ma ktoś fotę jak wygląda oprawka żarówki podświetlenia zapalniczki? Ew. kupię gniazdo zapalniczki (może być uszkodzone) z częściami które brakują w moim aucie.

Gdyby ktoś trafił tu przypadkiem i chciał szarpać się z mieszkiem to podpowiem jedną kwestię, żeby tego srebrnego elementu nie połamać. Jeśli mieszek przy gałce jest już rozpięty to można go opuścić do dołu i wpychając mieszek lekko pod tunel wyczuć zaczepu tego "chromowanego" plastiku i je wypinać z mocowań. Jest to moim zdaniem bezpieczniejsze niż szarpanie za mieszek.

chciałbym od radia do zapalniczki dostac sie kabelkiem , ktos ma jakis pomysl?

Amortyzatory
Powrót