Witam.
Wczoraj moja pani wracając z pracy swoja alfa 147 2.0ts selespeed doznała awarii. Mianowicie zrzucało jej biegi na N. Wystarczyło, że wrzuciła bieg i dodała gazu tak zaraz zbijało na N. Znajomy podjechał swoja bella (również selespeed) dolał jej płynu do zbiorniczka (tuteli cs) bo okazało się, że jest "sucho"(moja wina nie sprawdzałem tego od wieków) i biegi zaczęły wchodzić jak trzeba. Kiedy dojechałem na miejsce zaniepokoiło mnie to, że pompa co chwile pompowała jakby miała przerwy w dostarczaniu płynu. W zbiorniku jakby piana (powietrze). Zostawiłem samochód u znajomego a dziś rano chciałem ten olej wymienić. Zdemontowałem rurki, wlałem nowy olej ale ewidentnie słychać bąble powietrza. Samochód stoi u znajomego ładne parę kilometrów ode mnie... Biegi wchodzą tak jak mówiłem ale zdarzy mu się, że zbija na N po czym za chwile znowu jest ok. Wydaje mi się, że to wina zapowietrzenia. Wie ktoś gdzie konkretnie znajduje się zawór do odpowietrzenia? Szukałem w internecie na zdjęciach ale nie wiem gdzie i jak to wygląda. Ma ktoś zdjęcie albo potrafi mi łopatologicznie wytłumaczyć gdzie to się znajduje?