schowek pasażera alfa 147

Jacenty

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Panowie,
orientujecie sie czy schowek do alfy 147 z roku 2005 (to juz poliftowa) bedzie pasowal do wersji przedliftowej (2003) ?
http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/34/78/05/86/3478058605

musze w koncu wymienic caly schowek bo dorazne naprawy samego mechanizmu zamka w koncu znow padły..

widze, ze jest tez na allegro ten mechanizm ale nie wiem szczerze mowiac jakby to mozna wymontowac z tego schowka..
http://allegro.pl/mechanizm-schowka-alfa-romeo-147-i3494258726.html

pozdrawiam

też mi się urwal, można to gdzies dokupić (sam uchwyt) zeby nie wymieniac calego schowka?

Jeśli chodzi o tę srebrną rączkę, to ona jest przykrecana. Żeby się dostać śrubokrętem,należy od wewn. strony nawiercić schowek.
Robiłem takie coś u siebie w GT.

Wysłane z mojego LT22i

Gdzies na forum sa nawet fotki i chyba rysunki gdzie zrobic ten otwor. U mnie dziurka z zaslepka juz byla. I jak pamietam to srubka jest tam na imbus a nie na srubokret no ale czym kto lubi to kreci :p
Ale jezeli kolegom urwala sie raczka ( ulamal jakis kawalek ) to przykrecanie nic nie da - to jest dobre tylko w przypadku poluzowanej raczki

Witam,
dziś przy otwieraniu schowka odpadł kawałek plastiku (na rysunku chyba w tym miejscu był), po czym zamknąłem schowek i teraz nie mogę go otworzyć:o Mechanizm biorę do góry, ale schowek nie opada, jak to naprawić i jak się teraz dostać do środka:confused: Śrubokrętem dłubałem w miejscu oznaczonym kółkiem, ale bez efektu...Problemu z klamką nie miałem, sztywno siedzi...
:help:

Załączniki

• dsds.jpg
    dsds.jpg
    127.6 KB · Wyświetleń: 575
Udało mi się otworzyć...Mam teraz inne pytanie. Czy da się kupić cały ten wkład schowka zamiast całego schowka? Ułamało mi się to miejsce gdzie bolec wchodzi i teraz albo bez schowka muszę jeździć albo ze schowkiem bez klamki i otwierać śrubokrętem:(
A to srebrne co się ułamało, próbowałem skleić Patexem i taśmą klejącą potem, jednak nic nie trzymało :/ Masakrycznie słaba jakość tej pierdółki (odpadła sama z siebie, otwierałem jak zwykle delikatnie bez szarpnięcia). Jeśli więc nie będzie opcji zakupu tego wkładu, raczej zostanę przy jednej z dwóch opcji powyżej, bo taki schowek jak patrzyłem to ~250zł, a ułamie się znów ten srebrny "guzik" odpowiadający za otwieranie schowka (taki cienki i jeszcze plastik :eek:) i znów trzeba będzie szukać całego schowka:unsure::mad: Nie wiem czemu całego tego srebrnego elementu z metalu nie zrobili :suicide2:
Pomóżcie, pierwszy raz mam takie nerwy odkąd mam Bellę...

To srebrne też, bez niego nie otworze schowka :) Ten cały wkład czarny z zieloną kropką(on w ogóle jest wyjmowalny?) i sprężynka, bo już też ją powyginałem:o
... w przesądy nie wierzę, ale dziś wstałem lewą nogą...:rolleyes::( Możesz pomóc drift-r ?

Będę u siebie wymieniał schowek bo mam właśnie tą srebrną rączkę ("chromowany plastik") urwaną więc mechanizm bym miał. Mechanizm jest demontowany bo widziałem na allegro taki jakiś czas temu do kupienia.

Ehh, bez tego srebrnego tylko w połowie byłbym szczęśliwy... No nic, chyba raczej niemożliwe będzie znalezienie osobnej tej części i poczekam na jakąś okazję całego schowka w necie.
Jedno pytanie - rozumiem ,że dwa tylko rodzaje schowków były w 147, tak ? Prostokątny i ten z takim "wycięciem" na górze?
drift-r, chyba, że trafię schowek w innym kolorze, to wtedy się po ten mechanizm zgłoszę :)

Hej,
właśnie trafiłem po taniości schowek i teraz mam pytanie :) Jak wymontować ten mechanizm otwierający? Od strony wewnętrznej to jakoś należy rozciąć??
Ten jest ciemniejszy od poprzedniego, nieźle to wygląda, bo wpada kolorem w deskę rozdzielczą, ale znów tę osłonę pod kierownicą musiałbym wymienić na taki sam kolor, żeby to miało ręce i nogi :) Kwestia tylko ile roboty z tym przełożeniem zamka będzie, jeśli dużo i można łatwo spieprzyć, to daruję sobie...
:beer:

Ja tam tą srebrną część już dawno przykleiłem na distal, czy jak on się nazywa, dwuskładnikowy do plastyku i trzyma aż miło. Ostatnio żona mało całego schowka nie wyrwała, a rączka trzyma aż miło.

Ja tam tą srebrną część już dawno przykleiłem na distal, czy jak on się nazywa, dwuskładnikowy do plastyku i trzyma aż miło. Ostatnio żona mało całego schowka nie wyrwała, a rączka trzyma aż miło.

mam podobny problem, podczas otwierania schowka urwałem tę "srebrną rączkę" przy samym mocowaniu w związku z tym mam pytanie czy miejsce przyklejenia ma być tam gdzie ta śrubka czy gdzieś jeszcze dodatkowo trzeba podkleić ?

Wtrące tylko że tą klamkę stebrna można przykręcić bez wiercenia otworów. Ja zrobiłem taki patent że zeszlifowałem tę krótszą część małego klucza imbusowego + troche gimnastyki + dobra podkładka i mam już spokój rok

Wtrące tylko że tą klamkę stebrna można przykręcić bez wiercenia otworów. Ja zrobiłem taki patent że zeszlifowałem tę krótszą część małego klucza imbusowego + troche gimnastyki + dobra podkładka i mam już spokój rok

za bardzo nie kumam, można jaśniej a najlepiej jakieś fotki ?

Fotek nie mam bo robiłem to rok temu, ale chodzi o to że klamka jest przymocowana śrubą tak jakby od wewnętrznej strony i zwykłym śrubokrętem się nie da tam podejść więc zrobiłem patent jak powyżej

Amortyzatory
Powrót