Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Temat: prosze o ocene w miare mozliwosci 159 1.9

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159 1.9 8V JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał Marcino20 Zobacz post
    Ceny są podobne ale egzemplarze lepsze.
    I to jest sedno wlasnie.
    KAzdy mysli, ze samochod za granica bedzie tanszy.
    Prawda jest taka, ze bedzie w podobnych pieniadzach a moze i drozszy.
    Nikt nie odda sprawnego i ladnego auta w prezencie za pol darmo, zwlaszcza na zachodzie.

Oferty wszelkich placow prowadzonych przez obywateli niewiadomego pochodzenia o sniadej cerze warto omijac.

Ofety standardowych komisow jesli jest zaznaczone, ze auto posiada wazne badania techniczne nie musza byc skreslane.
    Komisy na zachodzie musza udzielic gwarancji na samochod, selekcja jest nieco inna niz u turka, ktory bierze wszystko jak leci.

Swoja tez sam sprowadzalem, suma sumarum wyszla nawet kapke drozej niz standardowe ceny u nas. Ale mam auto od pierwszego wlasciciela z pelna historia serwisowa i naprawianym blotnikiem po slupku parkingowym.

Trzeba byc swiadomym, ze dobre auto bedzie kosztowalo i szukac z glowa.
    Jak widze teraz wszystkich domoroslych wladcow miernika z allegro, polujacych na nastoletnie okazje to smiac sie mi chce...

Użytkownik Świeżak Avatar Essential
    Mieszka w
    Warsaw
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 170 KM TCT Distinctive, Skywindow + Sport 2 + Premium + Infotainme

Domyślnie

Ja zapłaciłem drożej.
    Napisałem wcześniej, że dobry, niewyjeżdżony samochód tani nie będzie – zarówno na zachodzie jak i w PL. I jadąc po samochód z tym się liczyłem. Nie polowałem na okazję. Niezależnie od marki, Alfa 159 w dobrej kondycji nie będzie wystawiona tanio. Ja szukałem 159-ki 4 miesiące, przy czym chciałem być pierwszym właścicielem w Polsce, przez co nie szukałem w kraju, drugi priorytet to SW i czarny lakier. Ostatecznie udało mi kupić takie auto się w sierpniu 2015. Samochodu szukałem dla siebie, a nie na handel i zasada była prosta – oglądałem samochody, których nie oglądali Polacy i Litwini, a oni nie oglądali tych, które ja oglądałem. Szukałem auta w oryginale bez przygód blacharsko-lakierniczych i jak każdy, kto planuje samochodem pojezdzić – w dobrym stanie technicznym. Zapłaciłem w zeszłym roku (przepłaciłem) za samochód rocznikowo w sumie o 3 500,00 PLN więcej niż auta z tego samego rocznika w Polsce. Dodatkowo kupiłem komplet 18-stek (półksiężyce), opony miałem, oraz wyłożyłem u Helmuta ok. 600,00 PLN za przegląd i wymianę cięgna / uchwytu i linki otwierania maski. Gdybym chciał odnieść się do swoich wydatków i realnych wartości w Polsce na rynku wtórnym, to mój samochód w sumie kosztował o 5 000,00 PLN więcej - niż oferowane w PL auta. De facto wyszło więcej, bo nie wliczam kosztu paliwa, 1 noclegu, jedzenia, oraz kosztu opłat. Drogo, ale pojechałem po samochód dla siebie i mojej rodziny. Sytuacja całkowicie nieopłacalna dla osoby handlującej samochodami. Po roku mogę napisać, że nie żałuję ani jednej złotówki, którą wydałem. Dodam, że sporo na rynku widziałem 159 z Cypru, ceny 2700-3000 eur, za 2 500 też spotkałem, takie auta tez miały zainteresowanie.
    Ostatnio edytowane przez Essential ; 21-11-2016 o 13:36

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR159SW 2.2 JTS

Domyślnie

nasuwa sie pytanie czy lepiej szukac w PL od alfoholika , prywatnej osoby czy przerzucic oko w kierunku zachodniej granicy,bo jak patrze na allegro to widze sztuki za 17k od handlarzy, wypucowane ,ale pewnie z 4-5tys trzeba w niej wlozycs licze sie z tym ze za dobre auto nikt nie zawola ponizej 18tys.....

Mieszka w
    Warsaw
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 170 KM TCT Distinctive, Skywindow + Sport 2 + Premium + Infotainme

Domyślnie

Nie ma co uprawiać demagogi. Wszystko jest kwestią budżetu.
    Jeśli nie ma dla Ciebie znaczenia fakt, że pierwszym właścicielem w PL nie będziesz, to szukaj wśród swoich. Zdecydowana większość alfaholików to osoby, które świadomie kupiły Alfa Romeo. Zazwyczaj jest to ich już któraś z kolei. To daje duże prawdopodobieństwo, że samochód był właściwie eksploatowany, a pojawiające się usterki / awarie na czas i fachowo usuwane. Poza tym w większości są to samochody doinwestowane i często z jasna historią pochodzenia, przebiegu etc. Na moim własnym przykładzie mogę napisać, że pieniędzy, które włożyłem w sprowadzenie samochód nie odzyskam, bo rynek weryfikuje chociażby względem rocznika, przebiegu. Ale nie o to mi przecież chodziło, poza tym wątpię, by ktoś z alfaholików na to patrzył. Może jedynie ktoś, kto kupił Alfę oczami na zasadzie „w tych pieniądzach i z tego rocznika, ładniejszego samochodu nie ma” – no to teraz ma i zderza się z rzeczywistością. Kupić konia i nie mieć na owies to problem. Kupując Alfę musisz liczyć się z tym, że część budżetu jaki posiadasz musisz zamrozić na ewentualne naprawy, tj. prócz kwoty na auto uwzględnij w swoim budżecie kasę na planowane i nieplanowane naprawy (np. wymiana turbosprężarki).
    Tu możesz zapytać, porozmawiać, generalnie zyskujesz. Lepiej poszukać tutaj lub zrobić lot na zachód, kręcenie się po PL za ogłoszeniami typu „Najpiękniejsza w Polsce” w cenie 16-18 000 PLN to strata czasu i pieniędzy. Moim zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez Essential ; 21-11-2016 o 15:37

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR159SW 2.2 JTS

Domyślnie

cenne info pozyskalem , dziekuje kazdemu z osobna, za poswiecony czas i podzielenie sie doswiadczeniami, na co Wasze uwagi/spostrzezenia beda mialy wplyw na zakup mojej pierwszej alfy, dziekuje

Mieszka w
    Warsaw
    Auto

Domyślnie

Powodzenia! Celujesz widzę w 2006 rok, miej świadomość, że w Niemczech z tego rocznika dobra Alfa 159 z małym i udokumentowanym przebiegiem <150tys to koszt nawet ok 5 700 euro; przebieg 160-230 tys to jakieś 3 900 - 4 500 euro; o alfach od Albańczyków pisać nie będę.
    A tutaj można wyhaczyć AR 159 2.4 JTDm z 2006 roku z przebiegiem 7 tys za... 17 900 euro

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9jtd 16v 2007

Domyślnie

Chcecie to wam moją sprzedam kupioną i używaną w Niemczech gdzie mieszkam i pracuję,czarna 1,9 jtdm SW ,127 tkm przebiegu,a włozyłem już w nią 3600 euro.Pytania na Priv

Mieszka w
    Warsaw
    Auto

Domyślnie

OMG, doprowadziłeś do stanu fabrycznego 16V, czy co, włożyłeś 3 600 i sprzedajesz?? Po 3 600 euro z lekką dokładką to są najpiękniejsze w Polsce
    Ostatnio edytowane przez Essential ; 21-11-2016 o 21:35

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9jtd 16v 2007

Domyślnie

tylko buda stara,reszta wszystko nowe hahaha,nie żartuje,ale dużo wymienione od skrzyni,dwumas,wachacze itd ,serce włożyłem w moje auto,ale cena nie mała bo znam wartość i wiem,że jest w super stanie

Mieszka w
    Warsaw
    Auto

Domyślnie

A Te 127 tys to rozumiem, że drugi licznik?