[156] Unidiag alez to bardzo proste

• Autor wątku Autor wątku selius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nadal walczę z problemem słabnącej gtv :/
- nowe świece
- cewki wymienione bo byl problem z jedna która po mocnym nagrzaniu dawała iskrę na czerwono
- filtry wymienione
------------------------------
fra 0,3, tra -23

Auto przez 2 tygodnie jeździło jak należy było czuć powyżej 4 tys rpm jak mocniej zaczyna ciągnąć i tak lekko jeździło, Teraz znów ciągnie ale równo i dużo słabiej. Dodam że jak dobrze pracował silnik to bardzo ładny dźwięk wydawał wydech taki mocny i niski a teraz taki nijaki :/ błędów zero jedynie raz na jakiś czas wyskoczy integrator sondy ale to przez jakość lpg jak tankuje na dobrej stacji gaz to błędu nie ma jak się zdarzy na złej to błąd się pojawia przy dużych ujemnych temp.. Jakie logi zrobić do analizy ??

Parametr FRA jak jest powyżej 1 to jest za bogato czy za ubogo????? potrzebne do końcowej regulacji LPG w małych obciążeniach wynosi 1,070 a dla dużych 1,140 i chciałbym g zbliżyć do 1.000 tylko nie wiem czy ponad 1 to lekko za bogato czy lekko za ubogo

Ze względu, że wątek jest już leciwy ja mam takie pytanie: jakiego programu się teraz używa do diagnostyki Alfy 1.9 JTD 2001 i skąd go można dostać?

Koledzy odkopię temat, bo mam problem, a bubu321 jest obcykany w tych sprawach. Podłączam kabel diagnostyczny ten z przełącznikami na FES-a lub Mes-a i jedyne co mogę odczytać to poduszki i ABS. A nie mogę połączyć się z silnikiem. Ktoś wie w czym tkwi problem ?

taki mam kabel

5605187607.jpg

Ostatnia edycja:
Może wydawać się głupie, ale sprawdziłeś piny/kabelki w gnieździe samochodu? Biorac pod uwagę jak to jest zmontowane mogę robić się luźne i wypadać.
Ja swoje musiałem poprawiać.
ew kabel jest walnięty.

Może wydawać się głupie, ale sprawdziłeś piny/kabelki w gnieździe samochodu? Biorac pod uwagę jak to jest zmontowane mogę robić się luźne i wypadać.
Ja swoje musiałem poprawiać.
ew kabel jest walnięty.

odpada, sprawdzałem w 2 alfach 156
A jesli kabel walnięty to tylko na łączach odpowiedzialnych za silnik ?

Amortyzatory
Powrót