C
chomiko
Guest
kody błędów, soft, potrzebujesz pisz PW, wersja 2011 Grudzień.
Coś do starszych wersji też się znajdzie, tak myślę
Coś do starszych wersji też się znajdzie, tak myślę
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
B1020 Siren
B1020 Front sensor
B1021 Navigation module: CD error
B1021 LH mixing actuator
B1021 Vehicle speed signal (from NFR)
B1021 Ultrasound sensor
B1021 Tyre pressure
B1021 Seat back Forward/Backward Sensor/Motor
B1021 Rear height actuator
B1021 Rear sensor
B1021 Rear RH Super Lock disable
B1021 Rear position sens. voltage
B1021 Windscreen wiper relay speed 1
B1021 LH motor bar
B1021 Seat back Sensor/Motor forward
B1021 LH lock engine bar input
B1021 Headlight position corrector RH motor
B1021 Foglights relay
B1021 Ext. handle input for Passive Entry
B1021 Ext. handle for Passive Entry
B1021 Driver's curtain airbag resist.
B1021 Driver's and passenger airbag activation
B1021 Deadlock enable command output
B1021 No instrument panel communication
B1021 Rear sensor signal
- P2148, 2 standard EOBD, 1 Fuel or Air Metering and Auxiliary Emission Controls, 48 numer porzadkowy bledu.The first letter defines the system designation:
First Letter
System Designation
P Power train
C Chassis
B Body
U Network Communications systems
--------------------------------------------------------------------------------
For EOBD, first digit defines code type
First Digit Code
0 Standard EOBD
1 Defined by vehicle manufacturer
2 Standard EOBD
3 Network Communication
--------------------------------------------------------------------------------
Second digit defines system identification
Second Digit Meaning
0 Standard Code. Refer to generic P0 code list.
1 Fuel or Air Metering and Auxiliary Emission Controls
2 Fuel or Air Metering and Auxiliary Emission Controls
3 Ignition System or Misfire
4 Auxiliary Emission Controls
5 Speed control (Idle, vehicle and Auxiliary Inputs)
6 Trip Computer and Auxiliary Inputs
7 Transmission
8 Transmission
9 Transmission
bubu321 co dokładnie oznacza pierwsza linijka, ma to cos wspólnego z nie działajacymi szybami tylnymi prawdopodobnie uszkodzona centralka sterowania szyb tylnych.(u mnie ten problem występuje) a tak ogólnie to respect za wiedze- B1005, B1006 został uaktywniony czujnik anty-zgnieceniowy szyby przy braku emulatora.
- aby na stałe wyłączyć ten bład należy zablokowac czujnik z poziomu programu FES, AlfaOBD i potem wykonać Proxy Alingnment.
- U1601 bład ogólny sieci CAN, ignorować ten błąd.
- B1007 bład związany z układem alarmu, chyba przepaliła sie jedna z separujących diód lampa kierunkowskazu - obwód alarmu, ignorować ten błąd.
- P2148, 2 standard EOBD, 1 Fuel or Air Metering and Auxiliary Emission Controls, 48 numer porzadkowy bledu.
- niestety korzystanie z oprogramowania FEs powoduje to że nie dostajemy parametrów środowiskowych, czyli warunki przy których powstał bląd.
- zresztą ten standardowy komunikat z FES-a o niczym nie mówi.
"Fuel Injector Group "A" Supply Voltage Circuit High".
- parametry środowiskowe podaje program Alfadiag, AlfaOBD.
Witam! Potrzebuję pomocy - w Examinerze i FES wyświetla mi się kod B1005 Internal error. No help avaible. Coś padło, tylko co? Problemy dotyczą Blue&Me Nav. Zrywa połączenia telefoniczne i trudno uruchamia się GPS, a jak już uruchomię to zrywa program w trakcie wpisywania danych lokalizacji. Testowałem rożne telefony, soft do navi jest oryginalny, pendrive też. Ładowałem akumulator, niedawno wymieniłam go na nowy i dalej to samo. Padła centralka Blue&Me? W ASO sprawdzali centralkę i stwierdzili, że jest ok. Błąd B1005 zignorowali... Wykasowali i tyle. Potem znowu się pojawił. Acha, i typowo miga mi czasem licznik przebiegu kilometrów. Osiowanie proxy było. Nie pomogło.
O co chodzi?Exhaust Gas Recirculation Circuit Range/Performance
Powodem tego błędu jest to, że ECU nie otrzymywał sygnału z czujnika.
Błąd jest aktywny. Podejmij odpowiednie działania w celu rozwiązania tego problemu (błędu czujnika).
Lampka na desce nie została aktywowana przez ten błąd.
Mnie męczy błąd P0404 - Zawór EGR. Wyczyściłem go ładnie, bo był zawalony, wtyczkę potraktowałem kontakt sprayem i błąd dalej. FES opisuje to tak:
O co chodzi?