Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS Selespeed
    Postów
    3

    Domyślnie Alfa romeo GT 2.0 Jts ,selespeed zwarcie ?

    Witam , mam problem ze swoja alfa , mianowicie
    podczas jazdy zgasło mi lewe światło myslałem ze to zarówka zatrzymałem sie i nagle bład skrzyni same właczyły sie wycieraczki brak mozliwosci kontynuowania jazdy
    teraz gdy otwieram drzwi kierowcy zapalają sie długie światła i świeca przez jakieś 10 15 sec czyli tyle ile powinna działać pompa od skrzyni która sie nie uruchamia , czasami włączają się wycieraczki nad którymi nie ma w ogole kontroli przełącznik od wycieraczek nie reaguje , raz udało mi sie ją uruchomić sprawdzałem akumlator multimetrem i miałem spadki z 14 v na 3 v, macie jakieś pomysły ?


    › Więcej...: Alfa romeo GT 2.0 Jts ,selespeed zwarcie ?

  2. #2
    Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    7,284

    Domyślnie

    Tak jeden.
    Wywal ten akumulator
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

    Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

  3. #3
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    04 2019
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166
    Postów
    188

    Domyślnie

    Te spadki to były na odpalonym silniku czy zgaszonym ?

    Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS Selespeed
    Postów
    3

    Domyślnie

    Spadki były na odpalonym silniku

  5. #5
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS Selespeed
    Postów
    3

    Domyślnie

    To nie akumlator jakieś inne pomysły ?

  6. #6
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    04 2019
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166
    Postów
    188

    Domyślnie

    Jeśli masz na odpalonym silniku spadek na 3v to ja stawiam gdzieś grube zwarcie. Bo regulator napięcia to to nie będzie. Wypada niestety szukać po obwodach. A np. Uszkodzony kompresor klimy przy starcie nie pożarł by takiego napięcia ? To musi być coś co normalnie żłopie sporo prądu.

    Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

Podobne wątki

  1. Alfa Romeo 156 Selespeed
    Utworzone przez cid w dziale Porady przy zakupie
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 31-01-2017, 09:44
  2. [159] Alfa Romeo 159 JTDM-Zwarcie,Nie zapala, Pomocy
    Utworzone przez GrzechoDziki w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 18-05-2016, 20:01
  3. alfa romeo 156 2.0 selespeed
    Utworzone przez xmikix w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-04-2012, 18:09
  4. Alfa Romeo 147 Selespeed
    Utworzone przez adam08 w dziale Porady przy zakupie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-06-2011, 22:54

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory