Alfą Romeo GT - nie odpala, nie kręci, podwójny sygnał beep

kerzysztof

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Dzień dobry. Mam problem ponieważ moja Alfą nagle odmówiła współpracy i z dnia na dzień przestała odpalać. Objaw jest taki, że po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu do do zapłonu słychać jedynie podwójny beep, podobny do tego jak przy rezerwie. Rozrusznik nie kręci wcale. Była próba odpalenia z jumpera ale nic nie dała. Po podniesieniu przedniej maski i próbie odpalenia jedynie słychać jakieś "cyknięcia" prądu jak przy mocno rozładowanym akumulatorze ale nie ma w ogóle obrotów/pracy rozrusznika. Problemy jakie ostatnio się pojawiały to Motion control system failure (występuje co jakiś czas ale ten ciągły, (nie migający - jak przy cewkach) - jak przy problemie z czujnikiem położenia wałka rozrządu). Co jakiś czas się pojawiał ostatnio. Gasł po kilku dniach/jazdach. Czujnik położenia był wymieniany rok temu na początku lipca - ale jakiś tańszy, nie Bosch (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Drugi ew. problem to to, że przed 1 nieudanym odpaleniem jechałem już na oparach. Co obstawiacie? Nie mam niestety komputera. Chętnie bym jednak takie coś kupił. Co polecacie do Alf? może coś na IOS lub Androida?
samochód - Alfa Romeo GT 2005 2.0 JTS
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny!

Amortyzatory
Powrót