JTD, nowy program diagnostyczny tylko do obsługi JTD.

- ja bym spróbował na wersji 2.6.
- coś w koncu poprawiają nowsze wersje.
- ja za to mam odwrotna sytuację.
- w 147 TS łączę się bez problemów z ECU, ABS, AIRBAgiem.
- za to w 147 JTD nie moge się połaczyć z niczym.

Dziwny ten program wersja 2.6 u mnie w aucie łączy się tylko z poduszkami. Natomiast wersja 2.5 łączy się ze wszystkim (tj silnik, abs, poduszki).
W 2.6 w 147 brata dalej nic.
Trzeba wypróbować AlfaOBD.

Ostatnia edycja:
Jestem w posiadaniu kabelka ELM327 Viaken + (adapter 1) Czy mógłby ktoś poratować (priv) witaminką dla FES?

Kupilem kabel z programem od pmfactory, zainstalowalem, podlaczylem i z abs i airbag sie łaczy a z ecu nie . Wie ktos moze dlaczego?

- jaki kabel i z jakim autem się nie łączy.
- w podpisie masz dwa typy aut, do nich są potrzebne dwa rózne interfejsy.

- sprawdzic kabel na innym aucie JTD.
- tak przrobione kable miały problem z połaczeniem z ECU 156 TS, nie wiem jak z JTD.

- @kobe83, a jak sobie z 147 daje rade alfadiag ?

Mianowicie mam tylko demo Alfadiag. Z silnikiem łączy bez problemu na przerobionym kablu (oba przełączniki standardowo do tyłu). Natomiast nie wiem jak się połączyć tym programem z Airbag. Błędów nie czyta bo sygnalizuje, że demo.
Natomiast AlfaOBD, łączy mi ze silnikiem a nawet ABS, a z airbag też nie daje rady. FES tylko silnik obsługuje.
Ogólnie nie wiem o co chodzi.

witam. mam problem z ABS-em i poduszką. w silniku wszystkie błędy ładnie poszły, poduszki wogóle nie chce usunąć, a ABS usuwa - kontrolka nie gaśnie i po ponownym podłączeniu błąd wraca (swieci mi się kontrolka od ABS i hamulca jak by mało płynu było) używam fiat ecuscsn 2.3 na 3.3 to samo.

witam. mam problem z ABS-em i poduszką. w silniku wszystkie błędy ładnie poszły, poduszki wogóle nie chce usunąć, a ABS usuwa - kontrolka nie gaśnie i po ponownym podłączeniu błąd wraca (swieci mi się kontrolka od ABS i hamulca jak by mało płynu było) używam fiat ecuscsn 2.3 na 3.3 to samo.

Bo to prawdopodobnie są błędy stałe, musisz najpierw usunąć usterkę, żeby móc je potem skasować.

- właśnie testuje FES -a wersja 3.3 na maszynie wirtualnej, dodatkowo alfadiag 3.4 oraz alfaobd 1.53.
- na sieci raczej już nie będzie witaminki do FES-a, smutne ale prawdziwe.

Przepraszam za OT.

bubu321 - masz przepełnioną skrzynkę i nie da się do Ciebie wysłać PW :(

eh... fes nie chce wspolpracowac z moim elm'em 1.4. laczy tylko z silnikiem a reszta "sprawdz kabel i ustawien com" :(

Nie mogę się połączyć z niczym w aucie, wcześniej wszystko działało na takich ustawieniach a teraz lipa :/ Ani na 2.3.1 ani na 3.3... Interfejs dobry bo sprawdzałem na innym aucie. Ma ktoś jakieś pomysły?

eh... fes nie chce wspolpracowac z moim elm'em 1.4. laczy tylko z silnikiem a reszta "sprawdz kabel i ustawien com" :(

A u mnie znowu dziala poduszka i abs a silnik nie chce kabel dobry napewno , mialem stary ktory sie laczyl z silnikiem to sprzedalem ehh... Zaraz chyba tu wybuchne

Amortyzatory
Powrót